ท่องแดนพญานาค เลียบริมโขง โยงสัมพันธ์ “หนองคาย – บึงกาฬ”


สะพานมิตรภาพไทย - ลาว เเห่งเเรก
       จังหวัดน้องใหม่ล่าสุด อย่าง “บึงกาฬ” ที่เพิ่งแยกตัวออกมาจากจังหวัดหนองคายเมื่อปีที่แล้ว แต่ถึงจะแยกจากกัน ก็คล้ายจะจากกันเพียงกาย แต่ยังเชื่อมร้อยความสัมพันธ์กันไว้ด้วยเส้นทางเลาะเลียบริมแม่น้ำโขง อันเป็นที่มาของเส้นทางท่องเที่ยวเลาะเลียบฝั่งโขง “หนองคาย - บึงกาฬ” ที่ การท่องเที่ยวแห่งประเทศไทย(ททท.) สำนักงานอุดรธานี(รับผิดชอบพื้นที่ อุดรธานี หนองคาย บึงกาฬ) ร่วมกับนิตยสาร Voyage ร่วมกันส่งเสริมให้เป็นหนึ่งในเส้นทางท่องเที่ยวอันน่าสนใจในภาคอีสาน อันเป็นเป้าหมายในการออกทัวร์ของ “ตะลอนเที่ยว” ในทริปนี้


“หลวงพ่อพระใส” พระพุทธรูปศักดิ์สิทธิ์คู่บ้านคู่เมืองหนองคาย
       เส้นทางนี้เริ่มต้นกันที่ “วัดโพธิ์ชัย” ใน อ.เมือง จ.หนองคาย ซึ่งภายในพระอุโบสถประดิษฐาน “หลวงพ่อพระใส” พระพุทธรูปศักดิ์สิทธิ์คู่บ้านคู่เมืองหนองคาย ซึ่งถ้าใครจะไปสักการะนั้น ต้องจุดธูปเทียนบูชาภายนอกพระอุโบสถก่อน จึงจะเข้าไปกราบหลวงพ่อพระใสที่ด้านใน

“หลวงพ่อพระใส” เป็นพระพุทธรูปขัดสมาธิราบ ปางมารวิชัย หล่อด้วยทองสีสุก และเป็นหนึ่งในพระพุทธรูปสามพี่น้อง คือ “พระเสริม พระสุก พระใส” ซึ่งมีตำนานการสร้างว่า พระธิดาสามพี่น้องของกษัตริย์ล้านช้าง (บ้างก็ว่าเป็นธิดาของพระไชยเชษฐาธิราช) ได้ร่วมกันสร้างพระพุทธรูปประจำพระองค์ขึ้น 3 องค์ ตามลำดับ จากนั้นก็ประดิษฐานไว้ที่อาณาจักรล้านช้างอุโบสถวัดโพธิ์ชัย ที่ประดิษฐานหลวงพ่อพระใส และ พระธาตุอรหันต์
       ต่อมาในสมัยรัชกาลที่ 3 เกิดกบฏเจ้าอนุวงศ์ขึ้นที่เมืองเวียงจันทน์ จึงมีการยกพลมาปราบ เมื่อสำเร็จแล้วก็ได้มีการอันเชิญ พระเสริม พระสุก และพระใส ประดิษฐานมาบนแพไม้ไผ่ล่องมาตามแม่น้ำงึม เพื่อจะมาที่หนองคาย แต่เกิดพายุแรงจนพัดพระสุกจมลงน้ำหายไป และได้อัญเชิญองค์พระที่เหลือคือพระเสริม ประดิษฐานไว้ที่วัดโพธิ์ชัย และพระใส ประดิษฐานไว้ที่วัดหอก่อง

       ต่อมาในสมัยรัชกาลที่ 4 โปรดเกล้าฯ ให้อัญเชิญพระใสและพระเสริมมาประดิษฐานไว้ที่วัดปทุมวนาราม โดยนำขึ้นประดิษฐานบนเกวียน เมื่ออัญเชิญหลวงพ่อพระใสมาถึงวัดโพธื์ชัย ก็มีการแสดงปาฏิหาริย์จนเกวียนหักจึงได้อัญเชิญหลวงพ่อพระใสมาประดิษฐาน ณ วัดโพธิ์ชัยจนถึงปัจจุบัน และได้สมญาว่า "หลวงพ่อเกวียนหัก" ส่วนพระเสริมนั้นลงมาประดิษฐานที่ วัดปทุมวนาราม กรุงเทพฯ


บรรยากาศร้านค้าภายในตลาดท่าเสด็จ
       มาถึงหนองคายทั้งที จะให้เข้าวัดเข้าวาเพียงอย่างเดียวก็คงจะไม่ได้ ไหนๆ ก็มาเลาะเลียบริมแม่น้ำโขง ก็ต้องมาแวะที่ “ตลาดท่าเรือ” หรือ “ตลาดท่าเสด็จ” ในเขตเทศบาลเมืองหนองคาย ที่เป็นตลาดริมแม่น้ำโขง และหากมองไปยังฝั่งตรงข้ามก็คือ นครหลวงเวียงจันทน์ ประเทศลาว


ท่าเสด็จยามพลบค่ำ
       ตลาดท่าเสด็จเป็นตลาดการค้าของไทย-ลาว มาตั้งแต่เมื่อครั้งอดีต เป็นแหล่งรวบรวมสินค้าจากแถบอินโดจีนและยุโรปตะวันออก ไม่ว่าจะเป็น เสื้อผ้า เครื่องใช้ไฟฟ้า อาหารแปรรูปต่างๆ และอาหารท้องถิ่นของชาวหนองคายที่ไม่ควรพลาดจะลองลิ้ม เพื่อจะได้การันตีว่ามาถึงถิ่นแล้วแน่ๆ

       เลือกชมเลือกชิมให้อิ่มท้อง แล้วมาอิ่มตาอิ่มใจกับบรรยากาศสบายๆ ริมแม่น้ำโขง บางแห่งก็ยังเป็นจุดโพสต์ท่าถ่ายรูปเก็บไว้เป็นที่ระลึก หรือใครมีเวลามากหน่อย อาจจะทำเรื่องผ่านแดน ข้ามสะพานมิตรภาพ ไทย-ลาว (แห่งที่ 1) ไปเที่ยวยังฝั่งเพื่อนบ้านของเราได้ด้วยศาลาแก้วกู่
       เที่ยวหนองคายจนเพลิน และอิ่มหนำไปกับการช้อปปิ้งของกินของใช้แล้ว ก็ไปต่อกันบนเส้นทางสู่บึงกาฬ แต่ก่อนนั้นขอแวะพักเที่ยวที่ “ศาลาแก้วกู่” หรือ “วัดแขก” ที่มองแล้วคล้ายพิพิธภัณฑ์กลางแจ้งขนาดใหญ่ เพราะจัดแสดงรูปปั้นทางศาสนา ตามความเชื่อของหลวงปู่บุญเหลือ สุรีรัตน์ ที่ว่า หลักคำสอนของทุกศาสนาสามารถนำมาผสมผสานกันได้ จึงทำให้ที่นี่มีทั้งพระพุทธรูปปางต่างๆ เจ้าแม่กวนอิม เทพเจ้าในศาสนาฮินดู รูปปั้นในศาสนาคริสต์ รูปปั้นจากเรื่องรามเกียรติ์ และรูปปั้นจากตำนานพื้นบ้านต่างๆรูปปั้นต่างๆ ตามความเชื่อของหลวงปู่บุญเหลือ สุรีรัตน์
       ภายในความกว้างใหญ่ของสถานที่ที่จัดแสดงรูปปั้นมากมาย หากเดินชมไปเรื่อยๆ นอกจากจะได้ชมศิลปะการปั้นแล้ว ก็ยังจะได้ความรู้และคติเตือนใจจากคำบรรยายของรูปปั้นต่างๆ เดินดูเดินอ่าน แล้วก็คิดตามไปด้วย เชื่อว่าคงได้ประโยชน์กับตัวเองไม่มากก็น้อย

       จากศาลาแก้วกู่ “ตะลอนเที่ยว” เดินทางเลาะเลียบฝั่งโขง มุ่งหน้าสู่ จ.บึงกาฬ จังหวัดน้องใหม่ของไทย ที่เพิ่งผ่านวันเกิดครบ 1 ขวบปีมาได้ไม่นาน


ปรากฏการณ์บั้งไฟพญานาค
       ในเส้นทางนี้ ระหว่างทางนั้นจะผ่าน อ.โพนพิสัย และ อ.รัตนวาปี ของจังหวัดหนองคาย ก่อนจะเข้าสู่ อ.ปากคาด จังหวัดบึงกาฬ ซึ่งเส้นทางนี้นอกจากจะลัดเลาะเลียบริมแม่น้ำโขงแล้ว หากใครที่รู้จักกับบั้งไฟพญานาค จะต้องรู้จักชื่อของอำเภอโพนพิสัยเป็นอย่างดี จากปรากฏการณ์บั้งไฟพญานาค ในวันขึ้น 15 ค่ำ เดือน 11 หรือช่วงคืนวันออกพรรษา

       ปรากฏการณ์บั้งไฟพญานาคนั้นจะปรากฏให้เห็นในวันออกพรรษา ซึ่งจะมีผู้คนจากทั่วทุกสารทิศมารอชมลูกไฟกลมๆ สว่างๆ ที่ผุดขึ้นจากน้ำ ลอยขึ้นไปบนฟ้า แล้วหายไปในอากาศ แม้จะยังอธิบายอย่างแน่ชัดไม่ได้ แต่ปรากฏการณ์นี้ก็ทำให้ผู้คนหลั่งไหลกันมาอย่างมืดฟ้ามัวดิน มาที่ อ.โพนพิสัย รวมถึงพื้นที่ใกล้เคียง ที่ตั้งอยู่ริมฝั่งแม่น้ำโขง มารอชมความน่าอัศจรรย์ของปรากฏการณ์นี้


วัดอาฮงศิลาวาส
       เมื่อมาถึงบึงกาฬ จุดแรกที่พลาดไม่ได้ก็คือ “วัดอาฮงศิลาวาส” ที่ตั้งอยู่ริมแม่น้ำโขง ซึ่งประดิษฐาน “พระพุทธคุวานันท์ศาสดา” พระพุทธรูปที่งดงามลักษณะเดียวกันกับพระพุทธชินราช และมีความเชื่อว่า หากใครมาสักการะก็จะประสบความสำเร็จด้านโชคลาภ และเมตตามหานิยม


พระพุทธคุวานันท์ศาสดา
       อีกจุดสำคัญก็คือ “แก่งอาฮง” แม่น้ำโขงบริเวณหน้าวัดอาฮง เชื่อกันว่าเป็นจุดที่ลึกที่สุดของแม่น้ำโขง เรียกกันว่า “สะดือแม่น้ำโขง” ซึ่งเคยมีการวัดความลึกโดยใช้เชือกผูกกับก้อนหินหย่อนลงไปด้านล่าง วัดได้ถึง 98 วา (ประมาณ 196 เมตร) ชาวบ้านเชื่อว่า ณ จุดสะดือแม่น้ำโขงนี้ก็คือวังบาดาลของพญานาค และเป็นจุดชมบั้งไฟพญานาคอีกแห่งหนึ่งของลำน้ำโขงแก่งอาฮง-สะดือแม่น้ำโขง
       มาที่ “แก่งอาฮง” หนึ่งในสถานที่ท่องเที่ยวและพักผ่อนหย่อนใจในบึงกาฬ นอกจากจะมาชมบั้งไฟพญานาค ในวันออกพรรษา ก็ยังสามารถมาชมทัศนียภาพของที่นี่ได้ทั้งปี โดยในช่วงน้ำหลาก กระแสน้ำจะไหลวนเป็นกรวยขนาดใหญ่ และเมื่อกรวยน้ำแตกจะได้ยินเสียงคล้ายกระแสน้ำไหลเซาะโขดหิน แต่หากมาในช่วงน้ำแล้ว ก็จะสามารถมองเห็นแก่งได้อย่างชัดเจน และกลุ่มหินที่ปรากฏบริเวณแก่งอาฮงจะมีชื่อเรียกตามลักษณะของหิน เช่น หินลิ้นนาค หินปลาเข้ ถ้ำปลาสวาย เป็นต้นหลวงพ่อพระใหญ่วัดโพธาราม พระพุทธรูปศักดิ์สิทธิ์คู่บ้านคู่เมืองบึงกาฬ
       ส่วนพระพุทธรูปศักดิ์สิทธิ์คู่บ้านคู่เมืองของชาวบึงกาฬ ก็คือ “หลวงพ่อพระใหญ่” แห่งวัดโพธาราม พระพุทธรูปปางมารวิชัย ศิลปะล้านช้าง ตามคำบอกเล่าของชาวบ้านบอกว่า มีการพบหลวงพ่อพระใหญ่บริเวณป่าทึบเมื่อประมาณ 200 ปีที่แล้ว (บ้างก็ว่าท่านลอยน้ำมาติดที่ริมน้ำโขง)วิธีแก้บนโดยใช้บั้งไฟหรือตะไล เอกลักษณ์ของวัดโพธาราม
       สมัยก่อนนั้นหากมีผู้มาขอพร เมื่อได้รับพรสมความปรารถนาแล้ว ก็จะนำสีเหลืองมาทาองค์หลวงพ่อ ทำให้ในปัจจุบัน หลวงพ่อพระใหญ่มีสีเหลืองทอง ส่วนการแก้บนวิธีอื่นๆ ก็จะใช้บั้งไฟ หรือ ตะไล มาแก้บนกับองค์หลวงพ่อ โดยการจุดบั้งไฟน้อย 9 ลูก ยิงข้ามไปยังฝั่งโขง นับเป็นการแก้บนที่มีเอกลักษณ์อีกแห่งหนึ่ง ซึ่งผู้ที่มากราบไหว้ก็มีความเชื่อว่า จะทำให้เจริญรุ่งเรือง มีตำแหน่งหน้าที่การงานใหญ่ขึ้น และมีโชคลาภ แคล้วคลาดปลอดภัย แต่ข้อห้ามของที่วัดนี้ก็คือ สงวนสิทธิ์การขึ้นไปกราบไหว้บูชาภายในพระอุโบสถให้เฉพาะผู้ชาย ส่วนผู้หญิงนั้นห้ามขึ้น ให้กราบไหว้สักการะได้บริเวณหน้าโบสถ์เท่านั้น“ภูทอก” วัดเจติคีรีวิหาร
       สถานที่อีกแห่งที่ “ตะลอนเที่ยว” อยากจะแนะนำเพราะเป็นสถานที่ขึ้นชื่อและโดดเด่นของจังหวัดบึงกาฬ นั่นก็คือ “ภูทอก” แห่งวัด “วัดเจติคีรีวิหาร” หรือ “วัดภูทอก” ใน อ.ศรีวิไล

       ภูทอก เป็นสถานที่ปฏิบัติธรรม ที่ทางวัดเจติคีรีวิหาร เปิดให้ประชาชนทั่วไปขึ้นไปเที่ยวชมได้ ดังนั้นการขึ้นเที่ยวชมภูทอกต้องสำรวม ไม่ส่งเสียงดัง เคารพสถานที่ และแต่งกายให้สุภาพ ผู้หญิงที่นุ่งสั้นทางวัดไม่อนุญาตให้ขึ้นบรรยากาศชั้นที่ 5 ซึ่งสามารถที่จะกราบไหว้ขอพรและนั่งพักตากลมชมวิว
       คำว่า “ภูทอก” ในภาษาอีสานนี้หมายถึง ภูเขาที่โดดเดี่ยว และก็น่าจะโดดเดี่ยวตามชื่อ เพราะต้องเดินผ่านเส้นทางวนขึ้นเขาถึง 7 ชั้น ก่อนจะขึ้นไปชมทัศนียภาพรอบๆ และขึ้นไปถึง “วัดเจติคีรีวิหาร” หรือ “วัดภูทอก” ซึ่งเส้นทาง 7 ชั้นที่ว่านี้ เป็นสะพานไม้ที่สร้างด้วยแรงศรัทธาของพระสงฆ์ สามเณร และชาวบ้าน รวมเวลากว่า 5 ปี จึงจะแล้วเสร็จ

       เส้นทางในการเดินขึ้นในแต่ละชั้นทำให้เหนื่อยเมื่อยล้าพอควรเพราะมีความลาดชัน แต่ด้วยความสวยงามและความร่มรื่นของเส้นทางก็ทำให้พอหายใจหายคอได้สะดวก เมื่อถึงชั้นที่ 5 ก็จะพบกับศาลาและกุฏิพระ ซึ่งก็สามารถที่จะกราบไหว้ขอพรและนั่งพักตากลมชมวิวได้เช่นกัน ส่วนจุดชมวิวที่สวยที่สุดนั้น ก็คือบริเวณทางขึ้นระหว่างชั้น 5 ชั้น 6 และชั้น 7 จะมีลักษณะเป็นสะพานไม้เวียนรอบเขาที่สูงชัน ระหว่างเดินอาจเกิดความหวาดเสียวสักเล็กน้อย แต่ใครที่กลัวความสูงหรือใจไม่กล้าพอก็อาจจะต้องถอดใจสะพานไม้สุดเสียวขึ้นภูทอก
       แม้ว่าจะเสียว แต่เส้นทางนี้ก็มีทิวทัศน์ที่ถือว่างดงามมาก และนับเป็นไฮไลท์ในการมาที่ภูทอก ระหว่างทางเดินนั้น มีบางมุมที่สามารถมองไปถึงภูลังกาที่อยู่ห่างออกไป (จะมองเห็นหากท้องฟ้าเปิดโล่ง) หรือบางมุมก็เห็นไปไกลถึงเขตรักษาพันธุ์สัตว์ป่าภูวัว ซึ่งเป็นเขตติดต่อกับจังหวัดนครพนม สำหรับการเดินบนเส้นทางนี้ต้องใช้ความระมัดระวังพอควร เนื่องจากเป็นจุดที่อยู่สูงมาก แต่ถึงจะเหนื่อย เมื่อย และเสียว พอได้เห็นภาพในมุมสูงที่สวยประทับใจแล้ว ก็ทำให้ลืมความรู้สึกเหนื่อยเมื่อยไปได้เลย
ทัศนียภาพมุมสูงบนภูทอก
       เส้นทางการท่องเที่ยวในบึงกาฬยังมีสิ่งที่น่าสนใจอีกมากมาย อาทิ น้ำตกภูถ้ำพระ น้ำตกชะแนน น้ำตกสะอาม หรือใครที่นิยมชมชอบการกินนั้น ก็ยังมีตลาดลาวในอำเภอเมืองให้ได้แวะลองชิมอาหารพื้นถิ่นและเลือกซื้อสินค้ามากมาย ซึ่งตลาดจะเปิดเฉพาะวันอังคารและวันศุกร์ โดยจะมีพ่อค้าแม่ขายชาวลาวมาขายของให้เราได้จับจ่าย

       และนี่ก็คือเสน่ห์ของ 2 ดินแดนริมฝั่งโขง “หนองคาย-บึงกาฬ” ที่แม้ปัจจุบันจะถูกแยกเป็นคนละจังหวัดกัน แต่ในความสัมพันธ์ที่มีมาแต่ดั้งเดิมนั้นยังคงแนบแน่น ไม่ได้เสื่อมคลายหายไปไหน

Create Date : 22 ตุลาคม 2555
Last Update : 22 ตุลาคม 2555 7:55:56 น.
Counter : 1399 Pageviews.

16 comments
  
สวัสดียามเช้าๆ ลมหนาวกำลังจะมา หลังจากหน้าฝนผ่านไปโดย: ต้นกล้า อาราดิน วันที่: 22 ตุลาคม 2555 เวลา:9:01:45 น.
  
!@Low Price Oster BCBG08-C 6-Cup Glass Jar 8-Speed Blender, Brushed Nickel #>For Sale Vita-Mix 1300 TurboBlend 4500 !!On Sale DeLonghi DHB723 380-Watt Tri-Blade Variable Speed Handblender !Best Price Hamilton Beach 56221 Smoothie Smart Blender !@Low Price Vitamix 1723 Professional Series 200, Onyx #>For Sale DeLonghi DHB716 380-Watt Tri-Blade 2-Speed Handblender !!On Sale Cuisinart SBC-1000 Blend-and-Cook Soup Maker,Black !@!Sale Review Waring PBB212 Professional Bar Blender, Retro Green !!On Sale Margaritaville DM2000 Premium Frozen Concoction Maker !Best Price Vitamix 5200 - 7 YR WARRANTY Variable Speed Countertop Blender !Best Price Refurbished Breville XXBBL600XL IKON Hemisphere Blender !!On Sale Oster 4125 6-Piece Kitchen Center,Chrome #>For Sale Vitamix 1710 Professional Series 500,Brushed Stainless Steel @!Best Buy Cuisinart CBT-1000 PowerEdge 1.3 Horsepower Blender @!Best Buy KitchenAid 3-speed Immersion Blender,Contour Silver #>For Sale Waring MBB518 Professional Quality Food & Beverage Blender,Stainless Steel !@!Sale Review Breville BSB400XL Control Grip Premium Plastic Immersion Blender !@!Sale Review Vitamix Eastman Tritan Copolyester 32-Ounce Container !!On Sale Vitamix 1709 CIA Professional Series,Brushed Stainless Finish !@Low Price Vitamix 5200 - 7 YR WARRANTY Variable Speed Countertop Blender !!On Sale Cuisinart CSB-78 Smart Stick Plus Cordless Rechargeable Hand Blender !Best Price Vitamix 1732 TurboBlend VS Blender !@Low Price Cuisinart SPB-600 SmartPower Deluxe Die Cast Blender,Stainless !Best Price Oster BPCT02-BA0-000 6-Cup Glass Jar 2-Speed Toggle Beehive Blender,Brushed Stainless !Best Price Ninja BL700 Kitchen System !!On Sale Nesco American Harvest FD-1020 Gardenmaster 1000-Watt Digital Food Dehydrator !@!Sale Review Vitamix Eastman Tritan Copolyester 32-Ounce Container !Best Price KRUPS GPA30842 Immersion Blender #>For Sale KitchenAid 5-speed Immersion Blender,Contour Silver #>For Sale Blendtec TB-621-26 Total Blender WildSide/FourSide,Black !@!Sale Review Ninja Kitchen System Pulse Blender @!Best Buy Margaritaville DM0500 Bahamas 36-Ounce Frozen-Concoction Maker #>For Sale Blendtec TB-621-20 Total Blender FourSide,Black @!Best Buy Ninja Kitchen System 1100 @!Best Buy Ninja NJ600 Pro Blender @!Best Buy Margaritaville DM1000 Frozen Concoction Maker @!Best Buy Nesco American Harvest FD-61 Snackmaster Encore Dehydrator and Jerky Maker !Best Price KitchenAid KSB560MC 5-Speed Blender !@Low Price Ninja Kitchen System Pulse Blender - Model BL204 @!Best Buy Breville BSB510XL Control Grip Immersion Blender @!Best Buy Breville BBL605XL Hemisphere Control Blender #>For Sale Cuisinart CPB-300 SmartPower 15-Piece Compact Portable Blending/Chopping System,Black @!Best Buy Vitamix 1782 TurboBlend,2 Speed !@Low Price Oster 4093-008 5-Cup Glass Jar 2-Speed Beehive Blender,Brushed Stainless @!Best Buy Magic Bullet Deluxe 25 pc Set Blender Mixer !@Low Price Nutri Bullet NBR-12 12-Piece Hi-Speed Blender/Mixer System !@!Sale Review Oster BVCB07-Z Counterforms 6-Cup Glass Jar 7-Speed Blender,Brushed Stainless/Black !@Low Price Pro Form Elliptical Ramp Roller 311645 !@!Sale Review Fitness Trainer !!On Sale Elliptical Axle Cover 244345
โดย: kampanjing วันที่: 22 ตุลาคม 2555 เวลา:23:46:06 น.
  
!!On Sale Reebok Elliptical Ramp Roller 311645 !Best Price Elliptical Roller Axle 256151 !@!Sale Review Best Fitness Elliptical @!Best Buy Smooth CE 3.0DS Elliptical !Best Price Cybex Arc Trainer 600a - Remanufactured W/warranty #>For Sale StreetStrider Summit 8r - Galaxy Black !@Low Price Navarre - Elliptical Trainer Machine !Best Price TruPace E200 Elliptical !Best Price Horizon Fitness EX22 Dual Action Elliptical Trainer !Best Price CYBEX 750A Arc Trainer !Best Price Smooth Fitness CE7.4 Elliptical Trainer !!On Sale Sunny Elliptical Trainer !Best Price Nordic Track Elliptical Model NTEL42552 ELITE 1300 Pedal Arm Roller Ramp Roller !@!Sale Review Diamondback Fitness 500Er Rear Drive Elliptical Trainer !@Low Price Bladez Fitness Quantum Elliptical Trainer !Best Price Elliptical AC Power Adapter 200043 !Best Price AFG 18.1 AXT Ascent Trainer !Best Price Freespirit Cardio Cross Trainer 800 Resistance Motor !!On Sale ProForm Strideselect 600 Elliptical Trainer @!Best Buy Diamondback Fitness 900Er Rear Drive Elliptical Trainer !@!Sale Review Ironman 1850 Elliptical Trainer !@!Sale Review Kettler HKS EXT7 Elliptical Cross Trainer !Best Price Life Fitness CT9500HR Classic Rear Drive Cross Trainer Elliptical #>For Sale Proform 160 Elliptical Wire Harness 236876 @!Best Buy Sanibel - Elliptical Trainer Machine !!On Sale Precor Commercial Series Adaptive Motion Trainer @!Best Buy Proform 1100 E Elliptical !@!Sale Review AFG 18.0 AXT Ascent Trainer !!On Sale Precor EFX 835 Commercial Series Elliptical Fitness Crosstrainer #>For Sale Masai Fitness Elliptical Trainer !Best Price Sunny Elite Elliptical Trainer !@Low Price Stamina Avari GX 8 Cross Trainer Elliptical @!Best Buy Cross Trainer Elliptical !!On Sale Sole E55 Elliptical Trainer !Best Price Velocity Fitness Programmable Elliptical @!Best Buy Schwinn 420 Elliptical Trainer @!Best Buy Sunny Health & Fitness Magnetic Elliptical Cross Trainer !Best Price Nordic Track Elliptical Ramp Roller 205979 !Best Price Life Fitness X3 Elliptical Cross-Trainer !!On Sale Precor EFX 546 Elliptical Heart Rate Version 3 Cordless - Remanufactured !!On Sale Proform 1200 E Elliptical @!Best Buy Elliptical Trainer for Strollers !!On Sale Spirit Esprit EL-5 Elliptical Trainer !@Low Price Precor EFX 546 Version 1 Elliptical Trainer !@Low Price Elliptical Trainer Tv Stand !!On Sale Elliptical.1 Workout CD !@!Sale Review Precor EFX 5.17i Elliptical Fitness Crosstrainer [Discontinued] !Best Price Smooth Fitness Agile DMT Trainer !Best Price ProForm 850 SpaceSaver Elliptical Trainer !@Low Price Magnetic Elliptical Trainer II
โดย: kampanjing วันที่: 22 ตุลาคม 2555 เวลา:23:46:49 น.
  
!@Low Price Merit Fitness 725E Elliptical Trainer !!On Sale Kettler Fitness Unix M Elliptical Crosstrainer #>For Sale ProForm 925 Folding Elliptical Trainer !@Low Price Life Fitness Remanufactured 95Xi Elliptical Trainer @!Best Buy Stamina 55-2065 Dual Action Elite Programmable Elliptical / Stepper @!Best Buy Magnetic Elliptical Trainer !@Low Price Merit Fitness 715E Elliptical Trainer !!On Sale Treadmill Doctor Elliptical Care Kit @!Best Buy Nordictrack Audiostrider 990 Elliptical Resistance Motor !Best Price Stamina Magnetic Cross Trainer Elliptical #>For Sale Precor EFX 576i Premium Commercial Series Elliptical Fitness Crosstrainer !!On Sale Stamina Air 1725 Cross Trainer Elliptical @!Best Buy Smooth CE 8.0LC Elliptical !@!Sale Review Cybex Remanufactured 600a Arc Trainer !@!Sale Review Pro-Form - 18.0 RE Elliptical Trainer PFEL59911 !Best Price FreeMotion F 5.6 Freestrider Elliptical #>For Sale TruPace E220 Elliptical !@!Sale Review ProGear 500 LS Flywheel Drive Energy Elliptical !@!Sale Review AFG 4.1 AE Elliptical !@!Sale Review ProForm 910 E Elliptical @!Best Buy Nordic Track Elliptical Model NTEL42551 ELITE 1300 Pedal Arm Roller Ramp Roller #>For Sale ProForm 710 E Elliptical !Best Price Spirit Esprit EL-355 20-Inch Stride Elliptical !!On Sale AFG 3.0 AE Dual Action Elliptical Trainer !!On Sale StreetStrider Summit 8r - Breakwater Blue !!On Sale LifeSpan Fitness EL3000i Elliptical Trainer #>For Sale Body Rider BR1870 Fan Elliptical Trainer #>For Sale Nordic Track Elliptical Model NTEL42550 ELITE 1300 Pedal Arm Roller Ramp Roller #>For Sale Captiva - Elliptical Trainer Machine @!Best Buy Sunny Health and Fitness Pink Magnetic Elliptical Trainer @!Best Buy Reebok Elliptical Model RBE09950 RL900 Pedal Arm Roller Ramp Roller !Best Price Kettler Giro GT Programmable Cycling Trainer !@!Sale Review Elliptical Drive Belt 6J1651 @!Best Buy Endurance E400 Eliptical Trainer !!On Sale Sunny Health & Fitness 2 in 1 Elliptical and Upright Bike #>For Sale NORDIC TRACK Reebok Sears Elliptical Ramp Roller 205979 !Best Price Octane Fitness Q35c Elliptical Cross Trainer !@!Sale Review Endurance E5000 Premium Elliptical !Best Price Smooth Fitness Agile DMT-X2 Elliptical Trainer !@Low Price Proform 18.0 RE Elliptical !Best Price AFG 4.0 AE Dual Action Elliptical Trainer !Best Price ProForm iSeries 800 Elliptical Trainer #>For Sale Proform 10.0 CE Elliptical Trainer !@Low Price Reebok Elliptical Model RBE09951 RL900 Pedal Arm Roller Ramp Roller @!Best Buy Cybex Arc Trainer 610A #>For Sale Kettler Unix P 7652-000 Elliptical Trainer !!On Sale StreetStrider JET for Kids !@!Sale Review Nordic Track Elliptical Console 256382 !@!Sale Review AIR WALK TRAINER #>For Sale CYBEX 360A Home Arc Trainer
โดย: kampanjing วันที่: 22 ตุลาคม 2555 เวลา:23:47:10 น.
  
!@!Sale Review Nordic Track Elliptical Model NEL70951 CX 998 Pedal Arm Roller Ramp Roller !!On Sale BodyFlex Magnetic Cardio Dual Trainer @!Best Buy Sole E35 Elliptical Trainer @!Best Buy Elliptical Ramp Roller NordicTrack 238880 ProForm Weslo !Best Price Proform 590e Elliptical !!On Sale Precor EFX 5.33 Premium Series Elliptical Fitness Crosstrainer !Best Price Precor EFX 546i Commercial Series Elliptical Fitness Crosstrainer @!Best Buy Pompano - Elliptical Trainer Machine !@Low Price Nordictrack Cxt 990 Elliptical Ramp Wheel !Best Price Precor Remanufactured EFX 576i Elliptical Trainer !@!Sale Review ProForm 925 Folding Elliptical Trainer Model PFEL5926 !Best Price Nordictrack Audiostrider 800 Elliptical Upper Harness 247742 !@!Sale Review StreetStrider Summit 8r - Solar Yellow #>For Sale Best Fitness by Body-Solid BFCT1 Elliptical Trainer !@Low Price Kettler Axos Cross P Programmable Elliptical Trainer !@!Sale Review Body Rider BRD2080 Elliptical Trainer !@!Sale Review HCI Fitness PhysioStep Recumbent Elliptical @!Best Buy Precor EFX 5.21 Elliptical Fitness Crosstrainer !@Low Price Exerpeutic Heavy Duty 21 Inch Pro Stride Magnetic Elliptical @!Best Buy LifeCore Fitness LC-550 C-Drive Center Drive Elliptical Trainer !@!Sale Review Stamina Dual Action Elliptical !@!Sale Review Life Fitness Club Series Elliptical Cross-Trainer #>For Sale CYBEX 750AT Total Body Arc Trainer !@Low Price StreetStrider Eclipse !@Low Price Livestrong Fitness LS15.0E Elliptical Trainer !!On Sale Nordic Track Elliptical Ramp Roller 311645 !Best Price Fitnex Light Commercial Elliptical Trainer !Best Price Tony Little's Gazelle Freestyle Lower Body Solution #>For Sale Smooth Fitness CE-3.6 Elliptical Trainer !@!Sale Review Precor EFX 5.37 Premium Series Elliptical Fitness Crosstrainer @!Best Buy Precor Remanufactured EFX 546 Version 1 Elliptical Trainer @!Best Buy Body Rider Magnetic Elliptical Trainer !@!Sale Review Marcy Elliptical Trainer !!On Sale Elliptical Machine Cover !@Low Price Body Champ BRM3600 Cardio Dual Trainer !Best Price Confidence Fitness Elliptical Cross Trainer @!Best Buy Confidence Fitness Space Saving Elliptical Trainer !@Low Price Nordic Track Elliptical Model NCCEL09940 CX 990 Pedal Arm Roller Ramp Roller @!Best Buy HCI Fitness PhysioStep RXT-1000 Recumbent Elliptical Trainer !@!Sale Review Stamina InMotion Elliptical Trainer !Best Price Precor AMT100i Experience Series Adaptive Motion Trainer !Best Price Stamina CPSIndoor Cycle !Best Price Bladez X350 !Best Price ProGear 300LS Air Elliptical !@!Sale Review Precor EFX 5.31 Premium Series Elliptical Fitness Crosstrainer !!On Sale Proform 990 CSE Elliptical @!Best Buy Spirit Esprit EL-455 20-Inch Stride Elliptical !@!Sale Review ProForm 510 E Elliptical !!On Sale BladeZ Quantum Elliptical !@Low Price New Fitness Elliptical Trainer Exercise Bike Elliptical Machine
โดย: kampanjing วันที่: 22 ตุลาคม 2555 เวลา:23:47:22 น.
  
@!Best Buy Microsoft Windows 7 Ultimate Upgrade !!On Sale Microsoft Windows 7 Anytime Upgrade [Starter to Home Premium] !!On Sale Mac OS X Leopard 10.5,10.51 !@!Sale Review Mac OS X Snow Leopard Family Pack !!On Sale Microsoft Windows 7 Ultimate #>For Sale Windows 7 Professional SP1 32bit !Best Price Microsoft Windows 7 Anytime Upgrade [Home Premium to Professional] !@!Sale Review Windows Home Server 2011 64-bit English 1pk DSP OEM System Builder DVD 10 Client !!On Sale Windows 7 Ultimate SP1 64bit #>For Sale Microsoft Windows 7 Professional !@!Sale Review Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 DVD-ROM Full Version In Retail Box @!Best Buy Mac OS X Snow Leopard 10.6 !!On Sale Microsoft Windows 7 Home Premium Upgrade Family Pack !!On Sale Windows 7 Home Premium SP1 32bit !!On Sale Microsoft Windows 7 Home Premium Upgrade !@!Sale Review Microsoft Windows 7 Home Premium !@!Sale Review Microsoft Windows 7 Anytime Upgrade !@!Sale Review Mac OS X version 10.6.3 Snow Leopard !Best Price Windows 7 Professional SP1 64bit !Best Price Windows 7 Home Premium SP1 64bit !!On Sale OrgChart V5 Professional 100 @!Best Buy Franklin Covey Plan Plus Software #>For Sale PROJECT MANAGER PRO !@!Sale Review Microsoft Office Groove 2007 #>For Sale Trafficseeker Professional Edition !@!Sale Review Microsoft Office Project 2003 - Step By Step - Self-training Course - CD - English !Best Price Microsoft Office Small Business Management Edition 2006 Upgrade [Old Version] !@Low Price Anytime Deluxe Edition 7.0 @!Best Buy Franklincovey Planplus Online @!Best Buy MICROSOFT Project 2003 Professional #>For Sale OrgChart V5 Standard 50 [Old Version] !@Low Price Quantum Project Manager - Estimating #>For Sale Quick and easy CAD @!Best Buy Stox/Stock Portfolio Management [Old Version] !!On Sale Franklincovey Tasksplus For Outlook @!Best Buy TurboProject Professional !Best Price Perfect Forms Maker & Filler !@Low Price Time & Bill Professional #>For Sale GOLDMINE 6.5 Customer & Contact Management- 1 User !@!Sale Review Name and Brand Generator !!On Sale Microsoft Project Professional 2002 [Old Version] @!Best Buy People Manager v 3.0 !Best Price Franklincovey Planplus Version 5 For Outlook [Old Version] #>For Sale Franklincovey Projectsplus For Outlook !@Low Price Mindjet MindManager Pro 6 Single License !!On Sale Microsoft OneNote 2007 UPGRADE [Old Version] !Best Price iGrafx Designer 8 !!On Sale TurboProject 4.0 Standard !Best Price ConceptDraw MINDMAP 7 #>For Sale TurboProject 4.0 Express
โดย: kampanjing วันที่: 22 ตุลาคม 2555 เวลา:23:47:42 น.
  
!Best Price Microsoft Office Small Business Management Edition 2006 [Old Version] !Best Price Organize [Download] @!Best Buy Milestones Professional 2012 #>For Sale Microsoft Project 2003 Standard Upgrade [Old Version] !Best Price Microsoft Project Professional 2007 Version Upgrade 1 Client !!On Sale Microsoft Project 3.0 for Windows / Dos [Old Version] !!On Sale Mindjet MindManager 8 Mac [Old Version] @!Best Buy SchedulePro Project Management and Scheduling Software; Calendar Software, Windows PCs , 1 User License @!Best Buy TurboProject 4.0 Professional @!Best Buy Sierra Complete LandDesigner !!On Sale Macjournal 5.0 !Best Price Inventoria - Win !Best Price Business Plan Writer Deluxe 2004 !@!Sale Review Omnigraffle 5 Professional !@!Sale Review Microsoft Project Professional 2007 1 Client [Old Version] @!Best Buy Topo USA 7.0 National Edition [Old Version] !@!Sale Review PAPERLESS 2 WIN - MARINER SOFTWARE !@Low Price Microsoft Project 98 !Best Price Microsoft - Microsoft Office OneNote 2007 #>For Sale Microsoft Office SharePoint Designer 2007 [Old Version] @!Best Buy Microsoft Office Groove 2007 [Old Version] !@!Sale Review Microsoft Project 2000 [OLD VERSION] #>For Sale Microsoft OneNote Home and Student 2007 [Old Version] !Best Price ACT!^(TM) 6.0 For 2004 !Best Price Microsoft Project 2000 @!Best Buy Microsoft OneNote 2003 [Old Version] !Best Price Microsoft Visio Professional 2010 !@Low Price Learning Microsoft Project 2010 - Training Course [Download] !!On Sale Primavera SureTrak Project Manager 3.0 !Best Price FastTrack Schedule 10 - 1 User @!Best Buy Microsoft Visio Professional 2007 Version Upgrade [Old Version] !Best Price Microsoft Project Server 2003 #>For Sale Franklincovey Forms Wizard !@Low Price Microsoft Project 2003 Standard [OLD VERSION] #>For Sale Microsoft InfoPath 2007 [Old Version] !@!Sale Review Microsoft Project Standard 2007 Version Upgrade [Old Version] @!Best Buy Milestones Simplicity 2010 !@!Sale Review MindManager X5 Pro !@!Sale Review Microsoft Visio Standard 2007 Version Upgrade [Old Version] #>For Sale Microsoft OneNote 2007 - Old Version !!On Sale CONTRACTOR'S FORMS MADE E-Z !!On Sale Microsoft Project Standard 2007 [Old Version] #>For Sale Microsoft Visio Standard 2007 [Old Version] !@Low Price Sales and Marketing Pro !Best Price Microsoft Works 9.0 !Best Price Microsoft Visio Professional 2007 [OLD VERSION] #>For Sale Microsoft Project 98 Upgrade !@!Sale Review Microsoft Project Professional 2010 !@Low Price Microsoft Visio Professional 2010 !!On Sale Microsoft Visio Standard 2010
โดย: kampanjing วันที่: 22 ตุลาคม 2555 เวลา:23:48:12 น.
  
!!On Sale Learn2 Training Pro for Microsoft Office & Windows !@Low Price Crystal Reports 10, Standard Full Product [Old Version] !Best Price Corel Wordperfect Suite 7 #>For Sale AE OMNIFORM V5.0- W9X/NT/W2K/WME/XP [Old Version] @!Best Buy Microsoft Office 2000 Standard Upgrade !@!Sale Review Learn Office Essentials @!Best Buy Microsoft Office Multi-Language Pack 2007 [Old Version] !!On Sale Movie Magic Screenwriter 4.7 [Old Version] !Best Price Microsoft Office XP Standard Upgrade [Old Version] !@!Sale Review Microsoft Office 95 Professional & Microsoft Bookshelf 95 !!On Sale Microsoft Office 2007 Home and Student !Best Price Microsoft Word 2004 @!Best Buy Calendar Creator !@Low Price Microsoft Office 98 Macintosh Edition !!On Sale Microsoft Works Suite 2001 @!Best Buy OpenOffice.org 2.4 - Open Office Suite/Microsoft Office & StarOffice Alternative for Windows !@!Sale Review Microsoft Word 2003 [OLD VERSION] !@Low Price Microsoft Office Small Business Edition 2003 #>For Sale Palo Alto Business Plan Pro 2007 [OLD VERSION] !@!Sale Review Wordperfect Office X4 Standard Upgrade !!On Sale Microsoft Office XP Professional Upgrade [Old Version] !@Low Price Microsoft Works 6.0 [Old Version] !Best Price Microsoft Office XP Professional Special Edition Upgrade [Old Version] #>For Sale Microsoft Office 2004 Professional !Best Price Microsoft Office 2000 Professional Upgrade [ Requires Windows 95 or later, NT, Workstation 4.0 or later ] @!Best Buy Microsoft Office Small Business Edition 2003 Upgrade [Old Version] @!Best Buy WordPerfect Office X3 Home Edition 2007 [OLD VERSION] !!On Sale WordPerfect Office X3 Standard [OLD VERSION] !@!Sale Review Microsoft Office Groove 2007 [Old Version] !Best Price WordPerfect Office 11 [OLD VERSION] #>For Sale Microsoft Office XP Standard [OLD VERSION] @!Best Buy Microsoft Office Small Business 2003 [OLD VERSION] #>For Sale Microsoft OneNote 2003 [Old Version] !!On Sale Microsoft Works Suite 2003 #>For Sale Small Business Pro !@!Sale Review Microsoft Office 2004 for Mac Standard #>For Sale Wordperfect Office X4 Standard !Best Price FileMaker Pro 6 !@!Sale Review Microsoft Excel 2004 !Best Price Microsoft Works Suite 2004 !@Low Price Descriptions Now v5.13.12 !!On Sale Apple iWork '05 !Best Price Microsoft SharePoint Workspace 2010 #>For Sale Microsoft Office Ultimate 2007 UPGRADE [DVD] [Old Version] !!On Sale WordPerfect Office X3 Student and Teacher Edition [OLD VERSION] !@!Sale Review WordPerfect Office 2000 Standard !!On Sale Microsoft Office Standard Edition 2003 Upgrade [OLD VERSION] @!Best Buy Microsoft Office 2003 Professional WIN32 for System Builders - 1 Pack [Old Version] !@!Sale Review Microsoft Works Suite 2003 [OLD VERSION] @!Best Buy Microsoft Works Suite 2004 [Old Version]
โดย: kampanjing วันที่: 22 ตุลาคม 2555 เวลา:23:48:24 น.
  
@!Best Buy Microsoft Works Suite 2005 [Old Version] @!Best Buy Microsoft Office XP, Small Business Edition, OEM Full Version for PC #>For Sale WordPerfect Office X4 Home & Student !!On Sale Microsoft Infopath 2010 !!On Sale Microsoft Word 2003 Upgrade [OLD VERSION] @!Best Buy Microsoft Office 2000 Premium @!Best Buy Microsoft Office v. X for Mac [Old Version] #>For Sale Microsoft Office Professional 2007 UPGRADE [OLD VERSION] !Best Price Microsoft Office Professional Edition 2003 Upgrade [OLD VERSION] !@Low Price Microsoft Office Ultimate 2007 FULL VERSION [OLD VERSION] !Best Price Microsoft Access 2003 [OLD VERSION] !@Low Price Microsoft Office Small Business 2007 FULL VERSION [Old Version] !@!Sale Review Lotus SmartSuite 9.8 Millenium Edition !@!Sale Review Microsoft Office XP Professional [OLD VERSION] #>For Sale Microsoft Office XP Standard for Students and Teachers [Old Version] #>For Sale Microsoft Office Standard 2007 UPGRADE [Old Version] @!Best Buy Lotus Smartsuite 97 Lotus 1-2-3 5 Wordpro 97 Approach 97 Freelance Graphics 97 Organizer 97 Screencam 97 !@!Sale Review Microsoft Access 2003 Upgrade [OLD VERSION] !@!Sale Review Microsoft Office 2004 for Mac Standard [OLD VERSION] !@!Sale Review Microsoft Office Small Business 2007 UPGRADE [Old Version] !!On Sale Microsoft Office 2000 Standard !!On Sale Microsoft Visio Premium 2010 #>For Sale Microsoft Office Professional 2003 - Old Version !Best Price Microsoft Office 2004 for Mac Student and Teacher [OLD VERSION] !@Low Price Microsoft Office Home And Student 2007- Service Desk Edition !@Low Price Microsoft Office Standard Edition 2003 [OLD VERSION] !!On Sale Professor Teaches Office 2007 #>For Sale Microsoft OneNote 2010 !@Low Price Microsoft Office 2000 Professional [OLD VERSION] #>For Sale Microsoft Office 97 #>For Sale Microsoft Office Student and Teacher Edition 2003 !!On Sale Microsoft Office Standard 2007 [OLD VERSION] !!On Sale Microsoft Project Professional 2010 !@Low Price Microsoft Excel 2010 @!Best Buy Microsoft Office Professional 2007 FULL VERSION [Old Version] !@!Sale Review Microsoft PowerPoint 2010 !@Low Price Microsoft Word 2010 !@!Sale Review Microsoft Visio Professional 2010 !@Low Price Microsoft Office Professional 2010 Key Card 1PC/1User @!Best Buy Microsoft Visio Standard 2010 !@!Sale Review Microsoft Office Home and Student 2007 [Old Version] @!Best Buy Microsoft Project Standard 2010 #>For Sale Microsoft Outlook 2010 !@Low Price Microsoft Office Professional 2010 - 2PC/1User !Best Price Microsoft Access 2010 !!On Sale Microsoft Publisher 2010 @!Best Buy Microsoft Office Home & Student 2010 Key Card - 1PC/1User @!Best Buy Microsoft Office Home & Business 2010 Key Card - 1PC/1User !@!Sale Review Microsoft Office Home & Business 2010 - 2PC/1User #>For Sale Microsoft Office Home & Student 2010 - 3PC/1User
โดย: kampanjing วันที่: 22 ตุลาคม 2555 เวลา:23:48:35 น.
  
!!On Sale Adobe Acrobat 7.0 Standard [OLD VERSION] !@!Sale Review Resume Works Pro !@!Sale Review Adobe Acrobat Professional 9 Upgrade from Acrobat Pro [OLD VERSION] @!Best Buy Portfolio Network 5.0 !Best Price FileCenter Professional 7 for 1 PC [Download] @!Best Buy Wasptime B1000 Biometric Clock !@Low Price G7 Productivity VersaCheck Payroll @!Best Buy The Print Shop Deluxe 12.0 @!Best Buy PDF Converter Pro 6.0 [OLD VERSION] @!Best Buy Invoices & Estimates Pro @!Best Buy Print Shop Press Writer, The @!Best Buy Adobe Acrobat 8.0 Standard Windows #>For Sale Serif PagePlus Essentials !@Low Price Microsoft Publisher !Best Price Adobe Creative Suites Premium 1.1 [Old Version] !@Low Price Win2PDF 7 [Download] !@Low Price Talk It Type It 2 Ultra !@!Sale Review Adobe Acrobat 8.0 Professional [OLD VERSION] #>For Sale Microsoft Word 2007 Version Upgrade [OLD VERSION] !@!Sale Review Speedy Organizer "The Digital File Cabinet for Windows" !@!Sale Review Adobe Acrobat Standard 9 Upgrade [OLD VERSION] !@!Sale Review The Print Shop 23 [Old Version] !!On Sale Dragon Dictate for Mac 3.0, !Best Price White Sands, Document and Digital Asset Management for Home and Small Office @!Best Buy FileCenter 7 Lite [Download] @!Best Buy COSMI Forms Maker And Filler !Best Price Neatdesk Scanner Digital Filing System for Mac & Windows * PDF Bonus Software !@Low Price Front Booklet Jewel Case Inserts Matte Finish 100-Pak #>For Sale Adobe Acrobat Standard 8.0 Upgrade from Standard V5+ [OLD VERSION] @!Best Buy Adobe Acrobat X Professional Student & Teacher Edition [Download] !Best Price 3,001 Business & Sales Letters !@!Sale Review ISI ResearchSoft ProCite 5.0 @!Best Buy Serif PagePlus X4 !@Low Price Nitro PDF Professional V6 !Best Price Adobe Acrobat Professional XI Mac #>For Sale Encore Print Shop 23 Pro Publisher Deluxe [Old Version] @!Best Buy Performance Now v 4.1.12 !@!Sale Review PaperPort 12 !!On Sale Back Tray Card Jewel Case Inserts Matte Finish 200-Pak @!Best Buy Encore THE PRINT SHOP 3.0 DELUXE DVD @!Best Buy PDF Create 8.0, English #>For Sale Rack 2 Filer V5.0 !@!Sale Review IRIS ReadIris Pro 11.0 !!On Sale Dragon NaturallySpeaking Premium 11 Bluetooth #>For Sale Individual Software Resume Maker Professional Deluxe 17 !!On Sale Omnipage Pro 14 !Best Price MyScript for Livescribe [Download] @!Best Buy Adobe Acrobat Professional 9 [Mac] [OLD VERSION] #>For Sale CONTRACTOR'S FORMS MADE E-Z @!Best Buy The Print Shop 21
โดย: kampanjing วันที่: 22 ตุลาคม 2555 เวลา:23:48:51 น.
  
!@!Sale Review Forms !@!Sale Review Adobe Acrobat Standard 8.0 - Old Version !!On Sale Dragon NaturallySpeaking Legal 12, Student/Teacher Edition, English !!On Sale OmniPage Pro X for Macintosh Upgrade !@!Sale Review Quickstart !!On Sale Paperless for Windows [Download] !@!Sale Review Susteen Data Pilot Tether For Smartphones !!On Sale Adobe Acrobat 6.0 Standard Edition [OLD VERSION] !@!Sale Review Pdf Converter for Mac 2.0 [Old Version] !!On Sale Microsoft Publisher 2007 Version Upgrade [Old Version] !@!Sale Review Resume Maker Professional 14 [Old Version] !@!Sale Review Circus Ponies Notebook 3.0 !!On Sale Adobe Acrobat 5.0 !Best Price Writer's Dream Kit 4.0 @!Best Buy Serif PagePlus Essentials [Download] !!On Sale DigiMemo Handwriting Recognition Software !@!Sale Review Microsoft Publisher 2007 [Old Version] !@Low Price ABBYY FineReader 11 Professional Edition !@Low Price Adobe Acrobat 9.0 Standard - complete package #>For Sale ResumeMaker Professional Deluxe 17 [Download] #>For Sale Adobe Acrobat Professional XI Windows #>For Sale Dragon NaturallySpeaking Premium 12 w/Digital Recorder !Best Price Adobe Acrobat X Professional Student & Teacher Edition for Mac [Download] !Best Price PDF Fusion [Download] !!On Sale MyInvoices & Estimates Deluxe #>For Sale Wondershare PDF Converter [Download] !@!Sale Review FileCenter Standard 7 for 1 PC [Download] #>For Sale PDF Converter 8.0, English !@Low Price Dragon NaturallySpeaking 12 Basics, English !!On Sale Dragon NaturallySpeaking Premium 12 Bluetooth !!On Sale The Print Shop 23 Deluxe [Old Version] !@Low Price Adobe Acrobat X Professional [Download] !@!Sale Review Adobe Acrobat X Professional for Mac [Download] @!Best Buy Microsoft OneNote 2010 !@!Sale Review Dragon Dictate Student/Teacher Edition, Version 3.0 !!On Sale Corel PDF Fusion !!On Sale Serif PagePlus X5 @!Best Buy Adobe Acrobat Standard 9 [OLD VERSION] !@!Sale Review Adobe Acrobat Professional 9 [OLD VERSION] #>For Sale Dragon Premium 12, Student/Teacher Edition, English !!On Sale Adobe Acrobat X Standard [Download] !@Low Price PDF Converter Professional 8.0 !!On Sale PDF Converter PRO 7.0 Retail [Old Version] !!On Sale Dragon Dictate, Version 3.0 !@Low Price Adobe Acrobat X Professional !@Low Price Adobe Acrobat X Standard !Best Price Dragon NaturallySpeaking Premium 12, English !!On Sale Microsoft Publisher 2010 !@!Sale Review Microsoft Publisher 2010 @!Best Buy Dragon NaturallySpeaking Home 12.0, English
โดย: kampanjing วันที่: 22 ตุลาคม 2555 เวลา:23:49:07 น.
  
!@Low Price FileMaker Pro 6.0 - Mac !@Low Price FileMaker Pro 4.0 for Windows !@!Sale Review Microsoft Access 2002 Upgrade [OLD VERSION] !Best Price Microsoft Access 2.0 [OLD VERSION] @!Best Buy FILEMAKER PRO 9.0 5 USER LIC PK . #>For Sale Discounted Microsoft Access 2010 Training Bundle !@Low Price FileMaker Pro 5.5 @!Best Buy Microsoft Windows Server Data Center 2012 64-Bit 1-Pack Additional License !@!Sale Review Monarch 4.0 !Best Price Bento - Family Pack !@Low Price Microsoft Windows Server 2012 1-User Client Access License !Best Price Filemaker Server 12 Advanced !Best Price FileMaker Pro 7 Upgrade !!On Sale Crystal Reports 7.0 Pro !Best Price ChurchTrac Church Membership Software CD-ROM !@!Sale Review Crystal Reports 11 Pro Win Nul 0 [Old Version] !@!Sale Review My Database !!On Sale Crystal Reports XI Developer !@!Sale Review ScrapSMART - Godey's Lady's Book Posters !Best Price Learning Oracle 11g Training DVD - Tutorial Video #>For Sale Upgrade Crystal Reports 2008 Win Nul [Old Version] !@!Sale Review Filemaker Pro 8 Upgrade @!Best Buy Bento 2 Family Pack [OLD VERSION] #>For Sale Microsoft Windows Server 2012 5-Device Client Access License !@!Sale Review Database Professional !@!Sale Review FileMaker Pro 5 for Mac #>For Sale FileMaker Pro 7 !Best Price Learning Microsoft Access 2010 Tutorial DVD - Training Video @!Best Buy FileMaker Pro 7 Advanced for Windows and Macintosh #>For Sale Monarch Pro V10.0 Single User CD [Old Version] !Best Price GoldMine 6.7 Standard Edition !Best Price SAP Crystal Reports 2011 - Complete package - 1 named user - Win - Multilingual !!On Sale Personal Record Keeper 5 !Best Price GetData Recover My Files !Best Price Microsoft Visual C++ 6.0 Professional Edition Development System !!On Sale FileMaker Pro 10 Advanced Upgrade !@!Sale Review Filemaker Server 12 Upgrade #>For Sale Crystal Reports 2008 Win Nul 0 [Old Version] #>For Sale My Data Base !@!Sale Review Sage ACT! Premium 2012 - Includes 1 hour ACT! 101 training webinar held weekly @!Best Buy Database Professional !!On Sale 2012 Church and Ministry Administration Management Software Professional System; Church Facilities, Office,Bookkeeping and Finances Administration Software; Windows Only CD-ROM; 5 User License !!On Sale Filemaker Server 11 !@Low Price FileMaker Pro 5 !!On Sale FileMaker Pro 5.5 !@Low Price FileMaker Pro 8 Win/Mac [Old Version] !!On Sale Microsoft Excel 2003 [OLD VERSION] #>For Sale Act By Sage 2010 Quickstudy Guide !!On Sale Microsoft Access 2002 [OLD VERSION] !@Low Price ProSoft Data Rescue II
โดย: kampanjing วันที่: 22 ตุลาคม 2555 เวลา:23:49:23 น.
  
!@Low Price FileMaker Pro 7 !!On Sale Microsoft Office XP Professional Special Edition Upgrade [Old Version] !!On Sale Learning Crystal Reports 2011 - Training DVD #>For Sale Bento - Complete Package - 1 PC - CD - Mac !Best Price Filemaker Pro 12 - Spanish @!Best Buy Crystal Reports 2008 Training DVD - Discounted Bundle !!On Sale FileMaker Pro 8.5 Win/Mac #>For Sale Bento 3 Family Pack [Old Version] @!Best Buy Microsoft Access 2000 !Best Price Bento 2 [OLD VERSION] !@!Sale Review Microsoft Windows Server 2012 5-User Client Access License #>For Sale Crystal Reports XI Professional Edition @!Best Buy Microsoft Access 2000 Bible !@!Sale Review FileMaker Pro 6.0 EDU #>For Sale FileMaker Pro 6 !@Low Price Sage ACT! Pro 2011 Multi-User Edition !Best Price Microsoft Excel 2003 Upgrade [OLD VERSION] !@Low Price FileMaker Pro 10 In Depth !Best Price My DataBase #>For Sale Filemaker Pro 11 Advanced Upgrade [Old Version] @!Best Buy Bento 4 Family Pack 5 License In Same Household !!On Sale FileMaker Server 5.5/6.0 - Windows/Mac !Best Price FileMaker Pro 11 Essential Training @!Best Buy Bento 3 [Old Version] @!Best Buy Microsoft Works Suite 2005 [Old Version] !!On Sale Microsoft Access 2007 Version Upgrade [Old Version] !@Low Price ISI ResearchSoft ProCite 5.0 !@!Sale Review Shop'NCook Pro for Windows and Mac @!Best Buy Sage ACT! QuickStudy Guide Book #>For Sale FileMaker Pro 10 !!On Sale Bento 4 Single User #>For Sale My Database Home & Business !@!Sale Review Microsoft Access 2007 [OLD VERSION] !!On Sale Microsoft Access 2003 [OLD VERSION] !@!Sale Review Microsoft Access 2003 Upgrade [OLD VERSION] #>For Sale Filemaker Pro 12 Advanced Upgrade #>For Sale ChurchTrac Church Membership Software CD-ROM !!On Sale Home Cookin !@!Sale Review Filemaker Pro 12 @!Best Buy Filemaker Pro 12 Advanced !@Low Price Crystal Reports XI Standard Edition !!On Sale Filemaker Pro 12 Upgrade !Best Price ACT! 2008 Version 10 @!Best Buy Act By Sage 2010 [Old Version] @!Best Buy Microsoft Windows Server Standard 2012 !@Low Price Individual Software Anytime Organizer Deluxe 14 !@Low Price Filemaker Pro 11 Upgrade [Old Version] #>For Sale Filemaker Pro 11 [Old Version] !!On Sale Microsoft Access 2010 !!On Sale Microsoft Access 2010
โดย: kampanjing วันที่: 22 ตุลาคม 2555 เวลา:23:49:44 น.
  
!@Low Price Microsoft Office Small Business Accounting 2006 [Old Version] !Best Price QuickBooks Online Simple Start for Mac [Download] [OLD VERSION] !!On Sale Business Voucher Check Stock - Versacheck Refills - 2500 Sheets, Check on Top, Green Diamond @!Best Buy QuickBooks Pro 2007 Small Business Financial Software [OLD VERSION] !Best Price QuickBooks Online Simple Start - [Old Version] !@Low Price QuickBooks 2009 For Mac [OLD VERSION] #>For Sale Instant Checks - Form 1000 Blue Prestige !@!Sale Review Sage 50 Complete Accounting 2013 US 3-User [Download] !!On Sale VersaCheck Refills Form # 1000 Business Voucher Check, Green Graduated,500 Sheets/500 Checks !Best Price QuickBooks Basic 2002 @!Best Buy Checks - Business Pack !Best Price QuickBooks Simple Start Edition 2005 !@Low Price Checksoft Personal Deluxe !Best Price Quicken Deluxe 2011 !@!Sale Review QuickBooks Credit Card Processing Kit 2009 [OLD VERSION] !!On Sale G7 Productivity Versa Check Gold 2007 !!On Sale Learning QuickBooks 2009 [OLD VERSION] !@Low Price QuickBooks Basic Payroll Up To 3 Employees 2009 [OLD VERSION] #>For Sale QuickBooks Pro 99 @!Best Buy QuickBooks Pro 3-User 2011 - [Old Version] !!On Sale QuickBooks Simple Start 2010 @!Best Buy QuickBooks Premier Professional Services 2012 @!Best Buy QuickBooks Enhanced Payroll 2013 !@!Sale Review QuickBooks Basic Payroll 2013 !@!Sale Review QuickBooks 2010 for Mac [OLD VERSION] !@!Sale Review Data Rescue PC 3 !@!Sale Review QuickBooks Accountant 2012 [Download] [OLD VERSION] @!Best Buy QuickBooks Pro w/Enhanced Payroll 2011 - [Old Version] #>For Sale QuickBooks Online Simple Start [Download] [OLD VERSION] @!Best Buy QuickBooks Premier 2011 - [Old Version] !@Low Price QuickBooks Pro 2004 !@!Sale Review QuickBooks Premier Manufacturing & Wholesale 2012 !@Low Price QuickBooks Premier Industry Editions 3-User 2012 !@!Sale Review Mastering Accounting Made Easy Training Tutorial - Introductory Small Business Accounting e Book Manual Guide. Even dummies can learn from this total DVD for everyone, !!On Sale QuickBooks Pro 2008 [OLD VERSION] !!On Sale Quickbooks Basic Edition 2003 !@Low Price QuickBooks Pro 2010 [Download] [OLD VERSION] #>For Sale QuickBooks Premier 2010 [OLD VERSION] #>For Sale QuickBooks for Mac 2013 - 3 User [Download] @!Best Buy QuickBooks Pro 2013 - 3 User [Download] !@Low Price QuickBooks Accountant 2012 !@Low Price Learning QuickBooks for Windows 2013 !@Low Price VersaCheck Check Refill, Classic 3001, Personal Size, Blue, 250 Sheets !!On Sale QuickBooks 2011 for Mac - [Old Version] #>For Sale Movie Magic Budgeting 7 @!Best Buy VersaCheck Pro @!Best Buy Sage 50 Pro Accounting 2013 US Edition !Best Price QuickBooks Pro 3-User 2012 [Download] [OLD VERSION] !@!Sale Review CheckBuilderPro - Check Printing Software for Macintosh !@!Sale Review Quicken Starter Edition 2012 [OLD VERSION]
โดย: kampanjing วันที่: 22 ตุลาคม 2555 เวลา:23:50:02 น.
  
!Best Price QuickBooks Premier Contractor 2012 #>For Sale Data Rescue 3 !Best Price Home Inventory Pro 2011 #>For Sale QuickBooks Cash Register Plus Bundle !@!Sale Review QuickBooks Accountant 2013 [Download] !@Low Price QuickBooks Premier Industry Editions 2012 [Download] [OLD VERSION] !@!Sale Review QuickBooks Pro 2009 [OLD VERSION] !@!Sale Review QuickBooks Premier Nonprofit 2012 !!On Sale Peachtree By Sage First Accounting 2010 [Old Version] !@!Sale Review Peachtree Pro Accounting 2010 !Best Price QuickBooks Premier Manufacturing and Wholesale 2013 !@Low Price Sage Peachtree Complete Accounting 2011 Multi User [OLD VERSION] !@!Sale Review Peachtree Complete Accounting 2008 !@Low Price Peachtree Complete Accounting 2010 @!Best Buy Learning QuickBooks for Windows 2012 !@!Sale Review G7 PRODUCTIVITY Versa Check Platinum 2007 !!On Sale QuickBooks Accountant 2013 #>For Sale Sage Peachtree Pro Accounting 2011 [OLD VERSION] @!Best Buy QuickBooks Pro 2010 - Old Version !Best Price QuickBooks Premier Professional Services 2013 !@!Sale Review QuickBooks Pro 3-User 2012 @!Best Buy QuickBooks Online Simple Start [OLD VERSION] !Best Price QuickBooks Premier 2012 [OLD VERSION] !!On Sale VersaCheck Refills Form # 3000 Business Standard Check, Blue Prestige, 250 Sheets/750 Checks !@Low Price Checks - Personal Pack !@Low Price Sage Peachtree Complete Accounting 2012 [OLD VERSION] #>For Sale QuickBooks Pro !!On Sale QuickBooks Online Simple Start !!On Sale Sage 50 Complete Accounting 2013 US Edition !!On Sale QuickBooks for Mac 2012 Small Business Accounts !Best Price QuickBooks Pro 2013 - 3 User !@!Sale Review QuickBooks Basic Payroll 2012 !@!Sale Review QuickBooks Online Simple Start [Download] !!On Sale Sage Peachtree Premium Accounting 2011 [OLD VERSION] !Best Price QuickBooks Premier Nonprofit 2013 !!On Sale QuickBooks Pro 2011 - [Old Version] !Best Price Sage Peachtree Complete Accounting 2011 [OLD VERSION] !!On Sale QuickBooks Enhanced Payroll 2012 !@Low Price QuickBooks for Mac 2012 [Download] [OLD VERSION] !@Low Price QuickBooks Premier Contractor 2013 !@Low Price QuickBooks for Mac 2013 !@!Sale Review QuickBooks Pro W/QB Enhanced Payroll 2012 [OLD VERSION] #>For Sale TurboTax Home & Business Federal + e-File + State 2010 - [Old Version] !!On Sale QuickBooks Premier Industry Editions 2013 [Download] !Best Price QuickBooks Pro 2012 [Download] [OLD VERSION] !@!Sale Review QuickBooks Premier 2013 !@Low Price QuickBooks for Mac 2013 [Download] !@Low Price QuickBooks Pro 2013 [Download] #>For Sale QuickBooks Pro 2012 [OLD VERSION] #>For Sale QuickBooks Pro 2013
โดย: kampanjing วันที่: 22 ตุลาคม 2555 เวลา:23:50:12 น.
  
โดย: Kavanich96 วันที่: 23 ตุลาคม 2555 เวลา:5:28:52 น.
ชื่อ : * blog นี้ comment ได้เฉพาะสมาชิก
Comment :
 *ส่วน comment ไม่สามารถใช้ javascript และ style sheet
 

kampanjing
Location :
  

[ดู Profile ทั้งหมด]
ให้ทิปเจ้าของ Blog [?]
 ฝากข้อความหลังไมค์
 Rss Feed
 Smember
 ผู้ติดตามบล็อก : 1 คน [?]ตุลาคม 2555

 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
All Blog