พฤษภาคม 2556

 
 
 
2
4
5
6
8
11
14
15
19
20
22
23
24
28
 
 
All Blog
เทพไดโอนิซัส (Dionysus) เทพองุ่นและน้ำเมา

..แบกคัส หรือ ไดโอนิซัส (dionysus) ตามชื่อกรีก ได้รับการยกย่องเป็นเทพองค์หนึ่งในคณะเทพโอลิมเปียน และเป็นที่นับถือของชนทั้งหลายในฐานะเทพผู้พบและครองผลองุ่น ต่อมาเป็นเทพครองน้ำองุ่นตลอดจนความเมาเนื่องจากการดื่มน้ำองุ่นด้วย 

             ไดโอนิซัส เป็นบุตรของซูสเทพบดี กับนาง สีมิลี ธิดาของแคดมัสผู้สร้างเมืองธีบส์ กับนางเฮอร์ไมโอนี การกำเนิด ของเทพไดโอนิซัสนับว่าน่าสงสารทีเดียว เหตุเพราะความหึงหวงของเจ้าแม่ฮีรา กล่าวคือ

             เมื่อเทพปริณายกซูสไปเกิดมีความปฏิพัทธ์พิศวาสนางสีมิลี จึงได้จำแลงองค์เป็นมานพลงมาแทะโลมและสมสู่ด้วย ถึง แม้ว่านางจะได้รับแต่คำบอกเล่าของมานพ โดยไม่มีอะไรพิสูจน์ว่ามานพนั้นคือเทพไท้ซูส นางก็พอใจและปิติยินดีไม่ติดใจ สงสัยอันใด ไม่ช้าเรื่องพิศวาสระหว่างซูสเทพบดีกับนางสีมิลีก็แพร่งพรายไปถึงเจ้าแม่ฮีราผู้หึงหวง เจ้าแม่มุ่งมั่นจะให้เรื่องนี้ ยุติเสียทันที จึงจำแลงองค์เป็นนางพี่เลี้ยงแก่ของสีมิลีเข้าไปในห้องของนาง และชวนคุย พอได้ช่องก็ซักเรื่องเกี่ยวโยงไปถึง เรื่องความรักของนาง และออกอุบายให้นางหลงเชื่อเกี่ยวกับประวัติอันน่าสงสัยของมานพผู้นั้นว่าจะเป็นซูสจำแลงมาจริงหรือไม่ โดยให้มานพนั้นปรากฏกายให้เห็นในลักษณะของเทพเจ้า ซึ่งนางสีมิลีก็หลงเชื่อในที่สุดและตกลงใจที่จะกระทำตามที่พี่เลี้ยง แก่แนะนำ   

             เมื่อซูสเสด็จลงมาอีก นางสีมิลีจึงหว่านล้อมให้ไท้เธอสาบาน โดยอ้างแม่น้ำสติกซ์เป็นทิพยพยานว่าไท้เธอจะโปรด ประทานฉันทานุมัติตามคำของนางประการหนึ่ง ครั้นไท้เธอสาบานแล้วนางก็ทูลความประสงค์ของนางให้ทราบ ซูสเทพบดีถึงแก่ ตกตะลึงด้วยคิดไม่ถึงว่านางจะทูลขอในข้อฉกรรจ์ถึงเพียงนี้ ไท้เธอตระหนักดีว่า ถ้าไท้เธอสำแดงองค์ให้ปรากฏตามจริง ก็จะ ทำให้นางสีมิลีผู้เป็นมนุษย์ปุถุชนธรรมดาไม่อาจมีชีวิตได้ แต่อย่างไรก็ดีไท้เธอก็มีพันธะที่จะต้องปฏิบัติตามสาบานอย่าง เคร่งครัด ไม่มีทางจะบ่ายเบี่ยงได้ ด้วยว่าการละเมิดคำสาบานซึ่งอ้างแม่น้ำสติกซ์อันศักดิ์สิทธิ์เป็นทิพยพยานนั้นย่อมบังเกิดผล ร้ายกับเทพผู้สาบานทุกองค์เหมือนกันหมด ไม่มีที่ยกเว้นแม้แต่องค์เทพบดีซูสเอง

             ซูสเนรมิตองค์ให้ปรากฏตามลักษณะประกอบด้วยทิพยาภิสังขารอันเป็นจริง พอนางสีมิลีได้เห็นภาพของไท้เธอ ด้วยตาอันพร่าพราว นางก็ถึงแก่ล้มกลิ้งด้วยไม่อาจทนต่อทิพยอำนาจของไท้เธอได้ และในชั่วพริบตาก็บังเกิดไฟลุกขึ้นเผา ผลาญนางให้วอดวายกลายเป็น จุณไป ในขณะนั้นนางสีมิลีทรงครรภ์อยู่ แม้ซูสไม่อาจช่วยชีวิตของนางไว้ได้ แต่ก็ยังสามารถ ช่วยบุตรได้ ไท้เธอฉวยทารกออกจากไฟฝัง ไว้ในต้นชานุมณฑลของไท้เธอเอง ทารกคงอยู่ในที่นั้นต่อจากที่ได้อยู่ในครรภ์ มารดามาแล้ว จนครบกำหนดคลอด ซูสจึงเอาทารกออก มอบให้นางอัปสรพวกหนึ่งเรียกว่า ไนสยาดีส (Nysiades) เป็นผู้ อนุบาล นางอัปสรพวกนี้เอาใจใส่อนุบาลทารกอย่างทะนุถนอมเป็น อย่างดี ซุสจึงโปรดเนรมิตให้กลายเป็นกลุ่มดาวหนึ่ง เรียกว่า ไฮยาดีส (Hyades) ส่วนทารกน้อยผู้ที่ ถูกนางอัปสรเลี้ยงดู มีชื่อว่า ไดโอนิซัส หรือ แบกคัส นั่นเอง  

             แม้ว่ากำเนิดแท้จริงของไดโอนิซัสจะเป็นกึ่งมนุษย์กึ่งเทพ แต่ก็ได้รับการยอมรับให้เป็นเทพอย่าง สมบูรณ์ มีความเป็น อมฤตภาพเช่นเดียวกับเหล่าเทพสภาอื่น ๆ บนสวรรค์ชั้นโอลิมปัส แต่ไดโอนิซัสรักที่จะ เดินทางท่องเที่ยวไปบนผืนดินอัน กว้างขวางมากกว่า ไปทางไหนก็นำความชุ่มชื้นแห่งสุราเมรัยติดไปด้วย คนที่มองเห็นคุณความดีของเธอพากันเคารพนับถือ ส่วนคนที่ดูถูกเหยียดหยามมักถูกลงโทษ ในฐานะที่เพิ่ง จะดำรงตำแหน่งเทพ ไดโอนิซัสไม่ประสบความสำเร็จในการทำให้ คนนับถือสักเท่าใดนัก ครั้นเวลาผ่านไป และคุณกับโทษของเธอเป็นที่ประจักษ์ชัดขึ้น มนุษย์ส่วนใหญ่จึงพากันเคารพนับถือ และสร้างวิหารถวายแด่ เมรัยเทพเป็นการใหญ่ 

              ไดโอนิซัส ทำให้พื้นดินสะพรั่งไปด้วยองุ่นรสเลิศที่ทรงคุณประโยชน์มากหลาย ทำให้ผู้คนอิ่มหนำ และชื่นบาน แต่มีหลายครั้งที่ไดโอนิซัสทำให้คนกลายเป็นวิกลจริตอย่างน่าสมเพช ในจำนวนนี้มีสตรีกลุ่ม หนึ่งซึ่งเรียกว่า เมนาดส์ (Maenads) ซึ่งถูกพิษของเมรัย ทำให้เป็นบ้าหมดสติไปทุกคน ต่างกระโดด โลดเต้นร้องรำทำเพลงไปตามป่าเขาลำเนาไพร อย่างขาดสติ บางครั้งก็มาห้อมล้อมติดสอยห้อยตามไดโอนิซัส ไปด้วย ต่อมาในยุคโรมันเมื่อไดโอนิซัสได้รับชื่อเป็นภาษาละตินว่า แบกคัส (Bacchus) คณานางสติไม่ สมบูรณืเหล่าสตรีก็ได้รับชื่อใหม่ว่า แบกคันทีส(Bacchantes) จึงออกจะเป็นถาพที่ ประหลาดมากที่ชาย หนุ่มรูปงามคนหนึ่งจะเดินทางไปไหน ๆ โดยแวดล้อมด้วยผู้หญิงบ้า

             เรื่องราวความรักของไดโอนิซัสก็มีบ้าง แต่เป็นรักที่ลงเอยด้วยความเศร้าสลด คือเธอไปพบและช่วยเหลือนาง อาริแอดนี่ (Ariadne) ธิดาเจ้ากรุงครีตไว้ได้ อาริแอดนี่ ธิดาของท้าว ไมนอสแห่งนตรครีต ซึ่งเลี้ยงอสูรร้ายชื่อ มิโนทอร์เอาไว้ใต้ดิน เมื่อวีรบุรุษ ธีลิอัสเดินทางไปครีตเพื่อเป็นเหยื่อแก่มิโนทอร์ นวลอนงค์ก็เกิดมีใจปฏิพัทธ์กับเจ้าชาย หนุ่ม จึงหาทางช่วยเหลือและพาหนีออกเกาะครีตได้สำเร็จ แต่ทว่านางถูกทอดทิ้งไว้เดียวดายบนเกาะร้างแห่งหนึ่ง ไดโอนิซัส ไปพบเข้าจึงเกิดความสงสารและรักนาง แต่รักได้ไม่นาน อาริแอดนี่ก็ตายลง ไดโอนิซัสสุดเสียใจนัก จึงไม่มีรักใหม่อีกเลย

             ตัวของไดโอนิซัสเองก็มีชีวิตแสนเศร้าพอ ๆ กับรักของเธอเอง ใครคิดบ้างว่าเทพที่มีกายเป็นอมฤตภาพก็มีโอกาส ตายได้เช่นกัน นักกวีชาวกรีกโบราณเขาเขียนขึ้นตามความเป็นจริงของต้นองุ่น

             กล่าวคือ เมื่อถึงฤดูเก็บองุ่น ชาวบ้านจะฟันเอากิ่งที่มีองุ่นติดเต็มไปหมด เหลือไว้แต่ต้นโดดเดี่ยว มองดูแล้วน่า สะพรึงกลัว เพราะมีแต่ลำต้นลุ่น ๆ ปราศจากกิ่งก้านสาขา แต่ไม่นานเมื่อเวลาผ่านไป ต้นองุ่นก็ค่อย ๆ ฟื้นตัวกลับแตกแยก กิ่งก้านและใบสวยงาม ต่อจากนั้นก็ผลิดอกออกผลเป็นที่เจริญตาอีกครั้ง

             ฉันใดฉันนั้นเทพไดโอนิซัส ตามตำนานกล่าวว่า เธอถูกยักษ์เผ่าวงศ์ไทแทน ทำร้ายอย่างน่าสยองขวัญด้วยการฉีก ร่างออกเป็นชิ้น ๆ ก็ดั่งต้นองุ่นที่ถูกตัดกิ่งก้านเพื่อเก็บผลของมัน แต่ไม่นานนัก เทพไดโอนิซัสก็จับฟื้นคืนชีพขึ้นมาใหม่ ก็ ในเวลาที่เธอฟื้นจากความตายนี่แหละ ที่ใคร ๆ ทั้งเทวดาและมนุษย์ต่างก็ชื่นชมยินดี และจัดงานรื่นเริงฉลองรับขวัญกัน เอิกเกริก

             และจากการตายนี้เอง ไดโอนิซัสได้ช่วยเหลือมารดาที่เธอไม่เคยเห็นหน้ามาก่อนจากหัตถ์ของยมเทพ และนำ ขึ้นสถิตอยู่บนสวรรค์ชั้นโอลิมปัสได้อย่างปลอดภัย 

             เรื่องมีอยู่ว่า เทพไดโอนิซัส ได้ติดตามหามารดาในปรโลก เมื่อพบแล้วเธอก็ขอนางคืน มาจากยมเทพฮาเดส แต่มัจจุราชไม่ยินยอม จนเกิดการโต้เถียงกันว่าใครจะเหนือกว่าใคร ไดโอนิซัสบอกคำเดียวว่า ตนนั้นเหนือกว่ามัจจุราช เพราะเธอสามารถตายแล้วคืนชีพได้อีก ไม่ เคยมีเทพองค์ใดกระทำได้อย่างเธอเลย เทพฮาเดสเห็นจริงตามนั้น ก็ยอมมอบนางสิมิลีให้บุตร ชายพาออกจากแดนบาดาลไป เทพไดโอนิซัสจึงพามารดาขึ้นสวรรค์บนโอลิมปัส ที่นั่นเหล่าเทพ น้อยใหญ่ต่างต้อนรับนางสิมิลีเป็นอย่างดี โดยที่นางเป็นอมตขนคนเดียวที่อยู่ท่ามกลางอมตเทพ ทั้งปวงและฮีร่าเทวีก็ทำอะไรมิได้อีก

เทพ Dionysus หรือ Dionysos(หรือ Bacchus ในเทพนิยายกรีกและโรมัน) นอกจากถือว่าเป็นเทพเจ้าแห่งไวน์แล้ว ยังรวมถึง เทพผู้นำความเจริญ อารยธรรม(Civilization) ,ผู้สร้างกฏระเบียบ(Lawgiver) , และผู้รักสันติ(Lover of Peace) และรวมทั้งความอุดมสมบูรณ์ทางการเกษตร(Agriculture) และเรื่อยไปถึงการละคร(Theater)

ในตำนานกรีก บ้างก็ว่า Dionysus เป็นบุตรของเทพ Zeus และนาง Semele …บ้างก็ว่าเป็นบุตรแห่ง Zeus และ Persephone

วัวตัวผู้(Bull), งูใหญ่(Serpent),ต้นไอวี่และไวน์(The ivy and wine) ถูกนำมาเป็นสัญลักษณ์แห่งเทพ Dionysus และนอกจากนี้มักจะออกมาในภาพของเทพผู้ขี่เสือดาว(Leopard)เป็นพาหนะ,สวมใส่อาภรณ์หนังเสือดาว,หรือ ในภาพของเทพผู้ทรงราชรถ ที่ชักลากโดยเสือดำ(Panthers)

ในบางแห่งขนานนามเทพผู้นี้ในนาม "The god of cats and savagery"(เทพแห่งเหล่าหญิงเลวและคนป่าเถื่อน) ก็มีเทพแพน (Pan) เทพแห่งธรรมชาติ

ในบรรดาวงศ์โอลิมเปี้ยนมีเทพอยู่องค์หนึ่งไม่เหมือนทวยเทพองค์อื่น โดยมีร่างกายกึ่งมนุษย์กึ่งสัตว์ แต่ก็ได้รับการยอมรับเป็นเทพองค์หนึ่งในสวรรค์ชั้นโอลิมปัส มีนามว่า เทพแพน

แพน (Pan) เป็นเทพในระดับหลานของซูส เทพบดี กล่าวคือ เธอเป็นโอรสของเทพ เฮอร์มีส กับนางพรายน้ำ อนงค์หนึ่ง แพนเป็นเทพแห่งทุ่งโล่งและดงทึบ หรือจะเรียกอีกอย่างหนึ่งว่า เทพ แห่งธรรมชาติทั้งปวงก็ไม่ผิด เพราะคำว่า "แพน" ในภาษากรีกแปลว่า "All" หรือทั้งหลายทั้งปวงนั่น แล

เทพองค์นี้มีรูปร่างผิดแปลกกับเทพอื่น ๆ ที่มักสวยสง่างาม เทพแพนเป็นส่วนผสมระหว่างมนุษย์ กับสัตว์ กล่าวคือ ร่างกายหน้าตาเป็นมนุษย์ แต่ท่อนล่างลงไปเป็นแพะ บนศีรษะมีเขาเป็นแพะเช่นกัน และมีหนวดเครา

ได้มีตำนานกล่าวไว้น่าสนใจดียิ่ง กล่าวคือ แพนได้ ไปยลโฉมของ นางพรายน้ำตนหนึ่งเข้า นามว่า ไซรินซ์ (Syrinx) เกิดถูกชะตาต้องใจเป็นอันมาก จึงติดตาม ไปหมายของความรัก แต่นางพรายน้ำไม่ยินดีด้วย เนื่องจากหวั่นกลัวในรูปร่างของแพน เทพแห่งธรรมชาติ จึง วิ่งหนีเตลิดไป แพนก็ออกไล่ตาม จนมาถึงริมน้ำ ครั้นนางพรายน้ำเห็นท่าจวนเจียนหนีไม่พ้นแน่ จึงตะโกนขอ ความช่วยเหลือจากเทพแห่งท้องธาร คำขอร้องของ นางสัมฤทธิ์ผล เทพแห่งท้องธารสงสารนางจึงดลบันดาลให้นาง กลายเป็นต้นอ้อประดับอยู่ริมฝั่งน้ำนั่นเอง เมื่อเทพแพนมาถึง และได้รู้ความจริงก็เศร้าสร้อยมาก จึงเอาต้นอ้อนั้น มาตัดและมัดเข้าด้วยกันใช้เป็นเครื่องดนตรีเป่าอย่างไพเราะสืบม
Create Date : 10 พฤษภาคม 2556
Last Update : 10 พฤษภาคม 2556 20:57:20 น.
Counter : 3541 Pageviews.

25 comments
  

SKT94547 Features: -Contains: 7.5 Pro Ratchet; 3", 6" Extensions; 1/4", 5/16", 3/8", 7/16", 1/2", 9/16", 5/8", 11/16", 3/4", 13/16", 7/8" Standard Sockets; 3/8", 7/16", 1/2", 9/16", 5/8", 11/16", 3/4", 13/16", 7/8" Deep Sockets; 6mm, 7mm, 8mm, 9mm, 10mm, 11mm, 12mm, 13mm, 14mm, 15mm, 16mm, 17mm, 18mm, 19mm Standard Sockets; 10mm, 11mm, 12mm, 13mm, 14mm, 15mm, 16mm, 17mm, 18mm, 19mm Deep Sockets..-Packaged in a molded plastic case. . Dimensions: -47 Piece 3/8'' Drive SAE/Metric 6 Point Complete Socket Set. Warranty: -Sets & Kits do not have warranty/ see individual pcs for details.Features: 2.50" saw back. Black traction coating on blade. 7.63" gray linen Micarta handle. 4.25" blade of 1095 high carbon alloy. Comes complete with a Kydex heavy-duty LBE sheath designed to carry the Tracker in the horizontal position with the cutting edge facing down. Blade Detail: Plain Edge. Blade Length (inches): 5.50. Blade Material: Carbon Steel, Black. Carry System: Kydex Sheath. Handle Material: Micarta. Overall Length (inches): 11.87.


โดย: Dionysus (arekaro ) วันที่: 10 พฤษภาคม 2556 เวลา:20:58:20 น.
  

The Arrow ProShot 3 Narrow Crown Staple Gun packs 12 amps of surge power when you need it and has a generous 10 foot power cord. The Arrow ET155 is a powerful, compact tool. Beneath its lightweight, die-cast aluminum housing is extraordinary power to drive staples flush. With the ET155’s penetrating adjustment dial you can fully control the driving power depending on the type of wood and thickness of the materials you’re using. Even with all this power, the ET155 is still compact enough to work in snug spaces, such as stair risers. Stapling in tight corners is no longer a problem thanks to the ET155’s 7/8-inch extended nose. The ET155 can use narrow crown staples from Duo-Fast (5/16”, 3/8”, 1/2”, 9/16”), Stanley-Bostitch (9/16”) and Crain (9/16”) as well as Arrow Fastener (3/8”, 1/2”, 9/16”).Bosch's CCS180BL 18-volt circular saw is heavy duty, powerful, and ideal for both the professional and do-it-yourselfer. The CCS180BL saw blade measures 6 1/2-inches in diameter and can completely cut through 2-times material, even at full depth of cut. Bosch has an exclusive anti-snag lower guard that is featured on the CCS180BL saw that allows for easing into the work piece. This saw has a heavy-duty aluminum foot and upper guard as well that enhances durability, even on the toughest jobsites. Bosch has developed custom Exact-Fit tool inlays, so that the tools will be held in place during transportation. The CCS180BL includes the 18-volt circular saw bare tool, Exact-Fit tray, and L-BOXX-3. The battery is sold separately.


โดย: Dionysus (arekaro ) วันที่: 10 พฤษภาคม 2556 เวลา:20:58:31 น.
  

The Dramm Microfit Herbi Standard Lance is a spinning disc sprayer for the Controlled Droplet Application (CDA) of herbicides and other chemicals. It ca an apply CDA formulations or traditional water-based products. The consistently large spray droplets, of around 250 microns, minimize the risk of spray drift and fall in a precise 4 ft. wide circular spray pattern. The Microfit Herbi Standard Lance can treat several acres in one hours and is used worldwide for band spraying and general clean-up for border pathways and strip spraying.Large 3 1/2 digit display with 0.1dB resolution with backlighting and analog bargraph. Electret condenser microphone provides 1.5dB accuracy. Min/Max plus analog output and tripod mount. Max Hold latches maximum value on display. RS-232 interface for capturing data directly on a PC, optional Windows® software.


โดย: Dionysus (arekaro ) วันที่: 10 พฤษภาคม 2556 เวลา:20:58:41 น.
  

Grey Pneumatic Corp 1/4'' Drive Master Set is designed to transfer the pressure from the thinnest part of the socket wall toward the thicker section, resulting in increased strength. It includes a half inch universal joint and a 3 inch of extension. This set is made of high quality steel and chrome-molybdenum. It is packaged in a molded storage case and is backed by a lifetime warranty.Introducing the Kill Light XLR ("Xtra Long Range") 250 tactical rifle light PRO PACKAGE. If you're looking for a heavy-duty, affordable long distance tactical light system for your rifle then look no further! This high powered LED light has an effective range of up to 250 yards at an unbelievably affordable price! Included in the PRO Package are interchangeable LEDs (green red, and white) plus a tactical corded tailcap. Take out those hogs, predators, raccoons and varmints by turning your hunting rifle into a night time killing machine! This Kill Light XLR250 system comes standard with a scope mounting bracket with double extra rails pictured below and a standard barrel attachment in case you don't have a scope or rail mount on your gun. Also included is a dual station charger, 2 pack of 10 year lithium rechargeable batteries, tactical tail cap with coiled cord and on/off switch, normal push button tailcap to make your light into a long range flashlight, and complete instructions. The Kill Light XLR250 is only 7 inches long and only weighs approximately 9 ounces with the batteries. Be sure to check your local game laws for regulations or restrictions on hunting at night and/or using lights.


โดย: Dionysus (arekaro ) วันที่: 10 พฤษภาคม 2556 เวลา:20:58:53 น.
  

Mastercool Universal Hydraulic Flaring Tool Kit This kit fabricates Push Connect Flare: 1/4", 5/16" and 3/8" GM Fuel Line Flare: 5/16", and 3/8" Flare/Double Flare 3/16", 1/4", 5/16", 3/8" and 1/2" Metric Bubbble Flaring 4.75mm, 5mm, 8mm, and 10mm. Comes in a molded box.NOVA 13055 Titan Wood Turning Chuck 1 1/4-Inch 8TPI Direct Thread is a 4 Jaw self centering geared chuck, suitable for larger lathes with 20-Inch + capacity swing. Packed with unique NOVA features such as Fully closed back, Auto Stop, Copper composite Jaw Slides, Woodworm Screw, Comfortable T Bar Handle and PowerGrip Jaws as standard, this chuck is fully featured. Powerful patented Tuff Lock gearing with precise, hardened action delivers incredibly smooth strength for a solid, vibration free performance. The large 5-Inch diameter chuck body with PowerGrips Jaws translates into a rugged workhorse that is perfect for large lathes and tackling super solid projects. Takes the same accessory range as other NOVA Chucks. Dedicated threaded 1 1/4-Inch 8TPI. Designed by the innovators of the 4 Jaw Chuck for wood turning, Teknatool International - since 1955. Backed by a full replacement 2-year warranty.


โดย: Dionysus (arekaro ) วันที่: 10 พฤษภาคม 2556 เวลา:20:59:07 น.
  

Rousseau's 2600 PortaMax Jr. table saw table top and fence system increases the rip capacity of bench top table saws to 24-1/2-inches. It's ieal for those with limited space and the PM2720 outfeed can be used with this system when PM2600 is mounted to stand. It comes with both a short and long leg and the 8-1/2-inch cam securely locks to front rail.Tops Knives - Tom Brown Tracker Fixed Blade Knife with Black Micarta Handles and Kydex Sheath: Model TP-T010. 11 7/8" overall. 6 1/4" black coated 1095 carbon steel blade. Full tang. Black linen micarta handles. Lanyard hole. Black Kydex belt clip sheath included. Made in USA.


โดย: Dionysus (arekaro ) วันที่: 10 พฤษภาคม 2556 เวลา:20:59:17 น.
  

The M18 Cordless 1/2in. High Torque Impact Wrenches provide industry leading power in a compact size. Built with a Milwaukee 4-pole motor and a powerful impact mechanism, the 2663-22 delivers 450 ft-lbs of torque. A variable speed trigger provides speed control between 0-1900 RPM & 0-2200 IPM. The 2663-22 has a 1/2in. anvil with friction ring for quick and easy one-handed socket changes.With its innovative aluminum magazine design, compact size, and rounded body, the FC350A framing nailer from Porter-Cable offers powerful, reliable performance for all your fastening jobs, from wood floors to fences. Balanced and easy-to-handle, the FC350A features a 30- to 34-degree collated clipped head, resists both misfires and jams, and allows you to change from single fire to bump mode without taking off the entire trigger assembly. A built-in piston catch ensures a continuous flow of power and it's also a snap to alter both the depth-of-drive and the exhaust. The FC350A frames nails 2- to 3-1/2 inches long.


โดย: ADVERSION (arekaro ) วันที่: 10 พฤษภาคม 2556 เวลา:20:59:45 น.
  

Designed to attach over the top of the ladder and provide a safe and easy transition from the ladder to a second surface, the Guardian Fall Protection "Safe-T Ladder" requires no tools, drilling or bolting to hold it securely in place. Once installed, the unit provides two offsetting handrails that can be used to walk through and step on or off the ladder. The patented "Safe-T Ladder" also helps workers comply with OSHA standard 1926.1053(b) which states: "When portable ladders are used for access to an upper landing surface, the ladder side rails shall extend at least 3 feet (.9 m) above the upper landing surface to which the ladder is used to gain access." Simple to use knob, tightens by hand without scratching or damaging ladder. The system's safety latch prevents unit from slipping off ladder and also has cushioned bumper pads to help protect the eave of the roof. The product's added hand grips provide for safe and easy use.The Model 3900 is designed for use on light-duty commercial standard and high lift (5ft high lift maximum) sectional doors.Maximum recommended duty cycle: 10 cycles per hour For doors up to 14 feet high,18' wide or a maximum of 180 sg feet Maximum 650lbs door weight


โดย: ADVERSION (arekaro ) วันที่: 10 พฤษภาคม 2556 เวลา:20:59:57 น.
  

Delivering 3,700 RPM, the DCS391 is 10 percent more powerful than previous DEWALT 6.5-inch cordless circular saws. This, combined with a new 3.0 Ah lithium-ion battery that provides up to 57 percent more runtime versus leading 18-volt lithium-ion tools, leads to a faster speed of cut and the power needed to make the most demanding cuts with ease. Its powerful 460 max-watts-out (MWO) motor delivers the power and speed needed to make demanding cuts, and the three speed settings give professionals the option to select the most appropriate speed for a given task. DEWALT-designed electronics have been built into the circular saw’s switch to provide maximum life for the tool and battery by helping to protect them from overheating, overloading, and deep discharge during use. The included charger has dual voltage capabilities, and it is compatible with both 12-volt max and 20-volt max DEWALT lithium-ion batteries.The Fluke 365 Detachable Jaw True-RMS AC/DC Clamp Meter is a new, innovative clamp meter, offering a thin, small jaw design that makes it easy to get around tightly packed wires. The 365 is a rugged meter perfect for jobs where access to wires is difficult. The meter’s thin, small jaw is detachable with a flexible lead, which makes gaining access to wires and viewing the display easier than ever. Features a 200 A ac and dc current measurement with detachable jaw. Perform 600 V ac and dc voltage measurements, while detachable jaw makes accessing wires and viewing the display easier. Built in flashlight/torch allows for easy illumination and identification of wires. Compact design fits in your hand and can be used while wearing protective equipment.


โดย: Dionysus (arekaro ) วันที่: 10 พฤษภาคม 2556 เวลา:21:00:09 น.
  

The Fastest, Longest Lasting Breed of Rotary Hammer...The totally redesigned BULLDOG Xtreme outlasts the competition in both speed and performance! Multi-function Selector has 3 modes of operation: rotary hammer, hammer-only and rotation-only mode. Vario-Lock Positioning rotates and locks chisel into 36 different positions to optimize working angle. The patented Rotating Brush Plate provides equal power in forward and reverse. Cord Turret has a 35-degree pivot for added flexibility and longer cord life. SDS-plus Bit System Tool-free bit changes with automatic bit locking, dust protection and maximum impact energy transfer rate. Variable-speed Reversing Trigger for accurate bit starting as well as removing fasteners or bound bits. Integral Clutch helps minimize torque reaction. The 11253VSR has a pistol grip design.The DELTA 50-273 Mobile Machine Base for Unisaw and Heavy Duty Shaper lets you easily and safely move your DELTA Unisaw or Heavy Duty Shaper out of the way when not in use, so you'll be able to maximize the space in your shop. The mobile machine base features a foot-operated control lever that lets you easily raise and lower the base for either moving it or locking it in place. When lowered into position, the base has adjustable foot pads to ensure even contact with the floor. The DELTA 45-273 Mobile Machine Base is made of durable steel.


โดย: ADVERSION (arekaro ) วันที่: 10 พฤษภาคม 2556 เวลา:21:00:22 น.
  

The Steel City 40100 is a 13-inch portable planer with a powerful 15 amp motor that drives the patented 2-knife quick change cutterhead to provide plenty of power for full width planning or long run jobs. The cutterhead lock provides easy and quick change in replacing the 2 reversible blades, and the unique 4 column lead screw design keeps head in a rigid fixed position to insure parallel cuts that reduce snipe. The depth of cut indicator allows for precise cuts and fast set up time.The Hitachi NR83A2 3-1/4-Inch Round-Head Framing Nailer offers great performance in a compact, lightweight package. The NR83A2 is best used for floor and wall framing, truss buildup, window buildup, construction of subflooring and roof decking, wall sheathing, and mobile home and modular home construction. With tool-less depth-of-drive adjustment and durable construction, the NR83A2 is built for accurate results and heavy-duty use, making it an ideal tool for construction workers, contractors and carpenters.


โดย: Dionysus (arekaro ) วันที่: 10 พฤษภาคม 2556 เวลา:21:00:33 น.
  

Built for durability, accuracy, and power, this rugged 3-1/4 hp router is a true workhorse. With a beefy 15 amp motor that maintains a constant speed under load, this router is up to any task. Designed with 100% sealed ball bearings, the bottom bearing in the motor is closer to the workpiece, giving it the least vibration and run-out. A precision-machined aluminum motor housing and base prevent the heat build-up that can damage motors. Router bits will not become "frozen" or stuck in the collet due to an exclusive auto-release design that frees the collet from the arbor as the locking nut is loosened. Though a 1/2-inch collet is provided, collets are available for 1/4- and 3/8-inch shank bits. Truly built for power, this router packs a punch. However, the soft start makes startup safer and easier on the operator. Great for the production shop, countertop fabricators, and furniture makers. When used in a router table it can also act as a shaper for shops with a smaller budget. Includes motor #75192, base #75361, 1/2-inch collet #42950, two collet wrenches #42596, and operator's manual.10-64 13-Inch Pro Flooring Cutter is a guillotine-style cutter manufactured to cut precise, clean-edges on all types of flooring materials. The large cutting table stabilizes longer planks while the extendible handle provides extra leverage for more cutting power. This extra power is great not only for cutting laminate and engineered wood but also for cutting a variety of other flooring materials such as vinyl flooring, vinyl siding, VCT tiles, and rubber or foam tiles. The cutting guide quickly swivels and locks in place for accurate angle cuts and because it is fully adjustable, it is easy to maintain perfectly square cuts, even after years of use.


โดย: Dionysus (arekaro ) วันที่: 10 พฤษภาคม 2556 เวลา:21:00:46 น.
  

The Makita 11.5 Amp electric chain saw is compact and lightweight -- just 9-1/2 pounds -- for easy handling and quick cutting. A reliable and durable performer, this saw features a 11 3/4-inch guide bar and a 5,500 FPM chain speed for zipping through branches and other material. A durable polycarbonate housing means longer tool life. A sprocket is cleverly installed inside the end of the chain bar for smooth chain action. A large hand protector in front deflects flying chips, and a built-in overload protector protects the tool and operator from power surges. This saw is double insulated and built to last. It comes with a 1-year limited warranty.Makita's new LXT702 18-Volt 7-pc LXT lithium-ion cordless combo kit offers a 30-minute rapid optimum charger that communicates with the battery's built-in chip throughout the charging process to optimize battery life by actively controlling current, voltage, and temperature. This kit includes the BHP452 1/2-inch hammer driver/drill, the BSS611 6-1/2-inch circular saw, the BJR182 reciprocating saw,the BTD141 impact driver,the BGA452 4-1/2-inch angle grinder, the BML185 flashlight, and the BMR100W AM/FM job site radio.


โดย: Dionysus (arekaro ) วันที่: 10 พฤษภาคม 2556 เวลา:21:01:03 น.
  

The DEWALT DCF880HL2 20-volt MAX Li-Ion 3.0 Ah 1/2-Inch Impact Wrench Kit with Hog Ring features a textured anti-slip comfort grip that provides maximum comfort and control. With a battery fuel gauge indicator with three LED lights this unit provides users with guidance about the level of battery run-time available in the pack. A part of the lightweight, yet powerful line of DEWALT 20-volt MAX products, this would be a great addition to any toolbox.The new CT26 incorporates increased capacity, innovation and versatility into this new design. With the dual mode power activation, the user chooses either a tool activated or manual activated start-up. This CT (Cleantec) unit is extremely mobile, with a sturdy chassis, extra large low abrasion rear tires, and double swivel casters up front to easily negotiate any obstacle. The CT26 dust extractor can be secured in place with a single point foot brake. The filter bags have even been redesigned to be self cleaning. These bags inflate and deflate with the cycling of the unit for maximum suction force and efficiency. An integrated hose garage has been added for easy hose storage. As with all Festool dust extractors, the CT26 utilizes the Sys-Dock system that facilitates the use/storage of one or more Systainers to the top of the unit. Will work wet or dry with no complex conversion, and is remarkably quiet. Includes: CT 26 E - 6.9 Gallon HEPA Mobile Dust Extractor, HEPA Filter, (1) Fitted Filter Bag, and (1) 1 1/16" x 11.5 Antistatic Suction Hose. Additional Info: HEPA Filter Surface Area: 3.29 ft2, Weight: 28.7 lbs, ower Cord 12 AWG: 24.5 length, Stepless electronic suction control. Festool products can only be sold in the 50 states.


โดย: Dionysus (arekaro ) วันที่: 10 พฤษภาคม 2556 เวลา:21:01:19 น.
  

Maximum Cutting Capacity of Pipe: 5-1/8 Inches and Wood (w/12 Inch Blade): 10 Inches. Length of Stroke: 1-1/8 Inches. Strokes Per Minute: 0-2,900 SPM. Watt Hours: 54.0. Overall Length: 19-5/8 Inches. Net weight: 8.1 Pounds. Shipping Weight: 12.00 lbs. (Bare Tool - No Battery - No Charger)DeWALT DC545B 18 Volt Cordless Adhesive Dispenser 10.oz DeWALT DC545B 18 Volt Cordless Adhesive Dispenser 10.oz Features: 18V CORDLESS ADHESIVE GUN 360 Degrees rotateable cartridge holder fits 10oz, 1/10 gal, and 300ml to 310ml cartridges Tool delivers up to 650 pounds pushing force to dispense the highest viscosity adhesives and sealants Auto-reverse feature helps reduce drips, waste, and clean-up Set-and-Forget variable speed control for consistent flow rates and bead control DeWALT DC545B 18 Volt Cordless Adhesive Dispenser 10.oz Specifications: Voltage: 18 Capacity: 10oz, 1/10gal, & 300ml-310ml cartridges Max Speed: 25in/min tool only (batteries and charger sold separately)


โดย: ADVERSION (arekaro ) วันที่: 10 พฤษภาคม 2556 เวลา:21:01:32 น.
  

Combining the precision of hand nailing with the speed and ease of pneumatic nailing, the compact, cordless DEWALT DC608B 18-volt, 18-gauge brad nailer can drive readily available 18-gauge brads ranging in length from 5/8-inch to 2 inches as rapidly as five brads per second. It's powered by DEWALT's 18-volt cordless batteries (not included).The DEWALT 12-volt max inspection camera is designed to provide visual access to hidden nooks and hard-to-see areas. The camera features a 3-foot flexible snake-mounted camera lens with LED, a pistol-grip control, and a detachable LCD screen. A removable microSD card makes storage and transfer of images easy.


โดย: Dionysus (arekaro ) วันที่: 10 พฤษภาคม 2556 เวลา:21:02:06 น.
  

The 4000 variable speed rotary tool offers the highest performance and most versatility of all Dremel rotary tools. The increased strength of its motor plus electronic feedback circuitry delivers consistent performance at all speeds. The slim ergonomic body provides a 360-degree grip zone for control in any position and the separate on/off switch and variable-speed dial allows convenient speed adjustment and maintains a selected speed. It uses all Dremel accessories.Griot's Garage developed a random orbital machine polishing system that is safe for your paint and easy for you to achieve flawless results with minimal work. Engineered with a powerful 850-watt motor with low-end torque for low-speed polishing for better results and a wider, 5/16-inch diameter orbit for faster polishing. Variable speed indexing has 6 settings. With the Griot's Garage system, there isn't a safer or easier way to remove swirl marks, fine scratches, and apply a protective coating to your paint. Not by wool pads, not by cotton bonnets, not by hand. The problem with the old way of using wool or cotton pads and non-orbital (straight drive/rotary) polishers is that the cutting action is so great that it produces its own heat and swirl marks, burns through the paint and damages the paint. By following the detailed instructions, or watching the process with the DVD (both are included), you can polish and wax your car quickly and safely. The results will astound you. Foam pads sold separately.


โดย: ADVERSION (arekaro ) วันที่: 10 พฤษภาคม 2556 เวลา:21:02:15 น.
  

Featuring a 80-gallon (10.72 cubic feet) capacity, the Lifetime compost tumbler is the perfect addition to your backyard. The ingenious tumbler design easily turns on its axis for balance rotation, and the internal aeration bar mixes compost and provides air flow. Constructed of high-density polyethylene (HDPE), the compost tumbler is durable, UV-protected, and has dark, double-wall panels to absorb and retain heat. For added convenience, it has an extra large removable lid and a spring-loaded pin that locks rotation during filling. The composter is black with a galvanized steel base, and comes in 1 box, with a how to compost DVD included. Easy assembly with all hardware included.Power and performance to run two framing nailers. Contractor air compressor features a low profile for easy storage (with handle folded), rugged wheels for jobsite portability, cast iron cylinders, industrial air filter, thermal overload protection and more. Pump: Oil-lubricated, cast iron, Duty Cycle: 50%, Max. PSI: 140, Motor Phase(s): Single, Dimensions L x W x H (in.): 30 x 20 1/2 x 21, Amps: 13.8, CFM at 90 PSI: 6.5, Tank Type: Horizontal, HP: 3, Air Tank Size (gal.): 5.2, Air Outlet Size (in.): 1/4, Volts: 115, Stage: Single, CFM at 40 PSI: 6.9, Working Pressure (PSI): 110-140, Portable or Stationary: Portable, Noise Level (dB): 90


โดย: Dionysus (arekaro ) วันที่: 10 พฤษภาคม 2556 เวลา:21:02:24 น.
  

The Porter-Cable FR350B is a lightweight 3-1/2-Inch full round framing nailer with easy to use features such as tool-free adjustable depth and drive and low nail lockout.The FR350B uses full round head, plastic collated nails. The magazine is set at 22 degrees to the drive axis, which means that you need to use 22-degree plastic collated nails.For use with solid or engineered hardwood and bamboo flooring, the Bostitch EHF1838K 18-Gauge Engineered Hardwood Flooring Stapler features tool-free, adjustable knobs to match the size of your flooring material. Non-marring tips prevent accidental damage, and easy-sight tongue engagement helps you hit the pocket with every staple. And because it's designed for comfort, the Bostitch EHF1838K lets you work all day with minimum fatigue.


โดย: Dionysus (arekaro ) วันที่: 10 พฤษภาคม 2556 เวลา:21:02:43 น.
  

1150 Killer Torque Twin Hammer Impact Wrench. The sheer power and performance of 1,295-Feet-pounds (ft-lb) of loosening torque and 1,400 Blows Per Minute makes this the strongest hard hitting Twin Hammer 1/2 Impact Wrench on the market. A light weight all-black composite body with a patented ergonomic AIRCAT handle. AIRCATs patented tuned exhaust system gives this tool an extremely low decibel level of 86 dBa, with no loss of power. The 1150 is assembled in the USA with a 2-year Parts and Labor warranty.This 18-volt Bosch drill operates with fast speeds, high torque, and durable construction. It has two optimized speeds--one ideal for high-torque applications (0-500 RPM) and one ideal for high-speed applications (0-1,700 RPM)--and it provides a maximum of 600 inch-pounds of torque. The 4-pole open frame motor and newly developed gearbox provide exceptional power for such a compact drill/driver. The 18+1 clutch settings included in this Compact Tough model and a variable-speed trigger help you match the best speed to the job, so you can achieve precise results.

The ergonomically designed handle and soft-grip wrapped housing offer a comfortable fit for extended working time.The DDS181-02 comes complete with a single-sleeve 1/2-inch auto-lock chuck for one-handed bit changes, as well as increased drill-bit capacity for versatility. And for even greater convenience, LEDs provide illumination when you are working in dark or enclosed areas.


โดย: Dionysus (arekaro ) วันที่: 10 พฤษภาคม 2556 เวลา:21:02:55 น.
  

Tackle pen turning or other small cutting or shaping projects using the Shop Fox W1704 bench-top lathe from Woodstock International. Made of cast iron, and designed to fit neatly on a workbench, this lathe contains a 1/3-horsepower, single-phase, variable-speed motor and delivers spindle speeds between 700 and 3,200 revolutions per minute (RPM). It also features a safety paddle switch, an MT No. 1 spur center, an MT No. 1 live center, 4-1/4-inch and 7-inch tool rests, a 5-3/4-inch faceplate, and a 3/4-by-16-inch TPI RH spindle.The Swisher universal ATV dump bucket makes quick work of snow, dirt, mulch and gravel. Heavy-duty steel multipurpose dump bucket attaches to your ATV to handle a variety of tasks. Must be used with universal mounting kit (Item# 2500873, sold separately). Use an existing winch to raise and lower the bucket. Attaches and detaches from mounting kit in seconds. U.S.A. Compatible With: ATV, Size: 44 in. W, Water Resistant: Yes, Accessory Type: Blade, bucket, Mounting Hardware Included: No (requires #2500873), Material Type: Heavy duty 14 guage steel/powder coated to resist rust and corrosion, Color: Black


โดย: ADVERSION (arekaro ) วันที่: 10 พฤษภาคม 2556 เวลา:21:03:05 น.
  

The Makita B04900V finishing sander features an integrated through-the-pad dust collection system that keeps your work environment clean. This sander easily hooks up to a vacuum hose for superior dust collection. A large trigger switch means smooth and easy operation. Ergonomically designed contoured grips make this tool easy to hold from any angle with less operator fatigue. Ideal for cabinet workers, boat builders or furniture makers. Amps: 2.9, Variable Speed: Yes, Speed (RPM): 4,000-10,000, Dust Bag Included: Yes, OPM: 4,000-10,000, Sanding Surface (in.x in.): 4 1/2 x 9Submersible 20 watt Ultraviolet (UV) Light Pond Water Clarifier for use with pumps up to 1800 GPH, in ponds up to 3000 gallons. Kills suspended algae with UV light. Water can be pumped through the UV light and then into a biological filter (sold separately) where debris and dead algae can be trapped and decomposed. When installed correctly, UV lights are very effective at eliminating green water pond problems. This UV light has a 3/4 barbed intake and outlet for flexible tubing and is equipped with an 18 ft power cord. The soft blue halo light rings show that the unit is working. The vortex flow design increases the exposure time of the water with the ultraviolet light and the slim diameter brings more of the water closer to the intense UV rays making the process more efficient. These clarifiers can be installed submersed in the pond or outside the pond. UL listed."


โดย: Dionysus (arekaro ) วันที่: 10 พฤษภาคม 2556 เวลา:21:03:15 น.
  

PFR2190 Features: -21 3.5'' Framing nailer.-Material: Magnesium.-360 adjustable exhaust.-Anodized aluminum cylinder and magazine.-Durable plastic case.-Finger depth adjustment.-No-mar pad.-One piece drive blade.-Anti-dry-cycle mechanism.-Fastener gauge: 8 - 10.-Fastener range: 2'' - 3.5''.-Operating pressure: 60 - 115 psi.-Magazine capacity: 55. Dimensions: -Dimensions: 20" x 6.5" x 14.25" Warranty: -7 Year limited warranty.This compact, stylish Honeywell thermostat comes loaded with advanced programming features and a large backlit LED. It controls floor temperature directly using included floor temperature sensor for maximum comfort and efficiency. The programmabilty is outstanding and facilitates energy efficient operation, and is simple to use. GFCI (ground fault circuit interrupt) is built-in for your safety and for building code requirements. Early Start function ensures programmed temperature is reached by programmed time .Temporary bypass enables temperature override without changing programming. ON OFF switch enables thermostat shutdown at the end of heating season for added security. Rated for up to 1800W of floor heating with 120V heating mats, or 3600W with 240V mats. The Honeywell brand assures quality and comes with a 3 year warranty.


โดย: ADVERSION (arekaro ) วันที่: 10 พฤษภาคม 2556 เวลา:21:03:30 น.
  

Providing corded power without the cord, the DEWALT DC212B cordless SDS hammer produces an impressive 1.7 foot-pounds of impact energy. The DC212B is able to blast holes up to 7/8-inch diameter through dense rock, solid concrete, and virtually any other masonry material with speed--and surprising ease. It's powered by DEWALT's 18-volt cordless batteries (not included).Lightweight, easy access to brushes, rubber ovemold grip, anvils on housing for blade changes, aggressive diamond matrix designed for porcelain and granite, dust sealed switch and dust chambers inside handle, guide rails out of users way, will cut 1-1/4"counter top. Specs: max. watts out 1,400, 11,500 RPM, 12.5 AMP bevel capacity 45 degrees, depth of cut at 90 degrees 1-3/8", depth of cut at 45 degrees-15/16", blade diameter 4-1/2", blade arbor 5/8", diamond blade, water line length is 12', weight 6.6 lbs. Includes: 13 ft. water tube and water nozzles.


โดย: Dionysus (arekaro ) วันที่: 10 พฤษภาคม 2556 เวลา:21:03:40 น.
  

The Algreen Cascata Rain Water Collection and Storage System combines the timeless aesthetic elegance of ceramics with the enduring durability of modern plastics. This 65-gallon rainsaver is constructed from tough, roto molded plastic able to withstand extreme temperatures and will not chip, fade, or crack over time. The rain barrel comes with a 6-foot garden hose with shutoff nozzle, corrosion-proof screen guard, brass spigot, and easily removable crown planter on top. It's double-walled for supreme strength. The hose hangs neatly on the attached hook. The rain barrel measures 24 x 46 inches.The future of detection technology - Precision of the highest order. Give yourself an advantage. Accurate detection of all materials including plastic due to state-of-the-art ultra wideband radar sensor system. Detection accurate to the millimetre due to ultra wideband radar sensor system. Objects are indicated by acoustic and visual signal. Maximum measuring depth of up to 15 cm. Digital display of material properties and permitted drilling depth. Features: Detects ferrous and non-ferrous metals, electrical cables, wooden beams, plastics such as floor and wall heating pipes Intuitive user interface using multilingual menu with specific modes for different applications Easy-to-read, large, illuminated display Robust design for tough demands on the construction site: dust and splash protection of IP54, also remains fully functional after being dropped from a height of up to 1 m Requires no calibration Specifications: Max. detection depth:150 mm Measuring accuracy of object centre: ± 5 mm Measuring accuracy of indicated permitted drilling depth: ± 5 mm Detectable materials: Metal, power cables,wood, plastic Dust and splash protection: IP54 Power supply: 4 x 1.5 V LR6 (AA) Number of possible measurements : 1,000 (non-rechargeable batteries), 1,500 (rechargeable batteries, 2,500 mAh) Dimensions : 220 x 97 x 120 mm Weight : 0.7 kg


โดย: Dionysus (arekaro ) วันที่: 10 พฤษภาคม 2556 เวลา:21:03:52 น.
ชื่อ : * blog นี้ comment ได้เฉพาะสมาชิก
Comment :
 *ส่วน comment ไม่สามารถใช้ javascript และ style sheet
 

Valentine's Montharekaro
Location :
  

[ดู Profile ทั้งหมด]
ให้ทิปเจ้าของ Blog [?]
 ฝากข้อความหลังไมค์
 Rss Feed
 Smember
 ผู้ติดตามบล็อก : 1 คน [?]